Nikolai Baas

De reden waarom ik ben begonnen met deze opleiding is omdat ik in mijn werk als HR-adviseur mijn rol wilde ombuigen van adviserend naar coachend. Een vriendin van mij vertelde met veel passie en enthousiasme over de opleiding die ze gevolgd heeft bij de Academie voor Holistisch Coachen. Door haar enthousiasme werd ik zelf ook enthousiast. Na het lezen van de informatie op de website heb mijzelf direct ingeschreven.

Door de holistische benadering van de Academie, ben ik niet alleen opgeleid om naar de mentale of psychische factoren te kijken, maar kijk ik ook naar de lichamelijke, energetische en emotionele factoren van het menselijk gedrag. Door deze benadering ben ik een coach die tijdens een coachingsgesprek naar het geheel van de cliënt kijkt en weet ik dat ik kan vertrouwen op mijn intuïtie.

Gedurende deze opleiding heb ik niet alleen geleerd om coach te worden. Ik heb mijzelf beter leren kennen doordat je tijdens de opleiding ook met jezelf aan de slag gaat. Ik leerde mijn oude patronen te herkennen waardoor ik deze heb kunnen doorbreken. Ik sta dichter bij mijzelf waardoor ik erop kan vertrouwen dat ik juiste keuzes maak.

Nog voordat ik mijn diploma had behaald was ik ervan overtuigd dat ik mijn eigen praktijk wilde gaan opstarten, met als doel cliënten inzichten te geven zodat ze in beweging kunnen komen om daadwerkelijk te veranderen. Na het behalen van mijn diploma heb ik mijn bedrijf Insight & Movement ingeschreven bij de KvK. Tot op de dag van vandaag ben ik blij en dankbaar dat ik de keuze heb gemaakt om met deze opleiding te starten. Dagelijks ben ik nu bezig met waar mijn passie ligt.