Wendy Post

De beste keuze die ik 1,5 jaar geleden heb gemaakt: het starten met de opleiding Holistic Life Coach bij de Academie voor Holistisch Coachen. Enorm goed en zinvol voor mijn eigen ontwikkeling en zelfacceptatie en daarnaast  een mooi begin om als coach aan de slag te gaan. De docenten staan altijd voor je klaar en iedere lesdag was een feestje en maakte mij “hongerig” naar nog meer informatie en technieken.

Jarenlang zat ik niet op mijn plek tijdens mijn werk. Ik liet me vaak leiden door negatieve gedachten en zag regelmatig de zogenoemde “beren op de weg”.  Ik had de behoefte om iets te kunnen betekenen voor de medemens en wilde daarnaast ook weer graag zelf kunnen genieten van het leven.

In september 2014 ben ik gestart met de opleiding en in januari 2016 afgestudeerd. Mijn eerste doel was om mezelf te ontwikkelen. Tijdens de introductie heb ik Mark één vraag gesteld: “Kan ik wel leren coachen in zo’n korte tijd?”. Zijn antwoord was: “Ja, dat kan iedereen en jij dus ook.”  En gelijk had hij! Ik heb ervaren dat ik het kan en dat het zo mooi is om mensen na een aantal sessies steeds blijer te zien worden.

Tijdens de onvergetelijke 1,5 jaar heb ik enorm veel over mezelf geleerd.  Maar bovenal ben ik me nu uiteindelijk bewust van wie ik ben en wat ik kan. Ik accepteer mezelf zoals ik nu ben en ik geniet weer van mijn gezin, van de natuur en van alle mensen en dingen om me heen… en dit was nog maar het begin… want in maart start ik bij de academie met de nieuwe opleiding; Empathisch Coachen waar ik erg veel zin in heb!

Een onderdeel van de opleiding was destijds Stoelmassage. Toen kon ik nog niet vermoeden dat ik masseren zo leuk zou vinden.  Een mooie kans om coachen en masseren te combineren in mijn praktijk. Tijdens  de opleiding Holistic Life Coach ben ik vanuit het UWV alvast begonnen met mijn eigen praktijk: BlijVitaal.  ‘Blij’ omdat  ik de cliënt met alle liefde wil begeleiden richting een Blij leven. ‘Vitaal’ omdat het vitale gevoel dan als vanzelf volgt.

Inmiddels heb ik naast het Life Coachen en masseren ook het ‘Blij-mama’ traject opgezet. Een traject waarbij ik moeders begeleid naar een betere omgang met stress en negatieve gedachten waardoor ze weer kunnen genieten in het nu.

Het is heerlijk om te kunnen ervaren om iets te doen wat voelt als een soort missie en niet als werk. Zonder de persoonlijke en respectvolle begeleiding van de docenten van de Academie was dat niet gelukt.

Wil je meer weten over BlijVitaal kijk dan gerust op mijn website www.blijvitaal.nl.
Email: info@blijvitaal.nl