Gratis door de STAP subsidieregeling – Voor al onze opleidingen en cursussen is er de subsidieregeling ‘STAP-budget’ waarmee je maximaal € 1.000,- per jaar van de gemaakte studiekosten vergoed kunt krijgen. Aanvragen doe je via het UWV

Voeding & Gedrag Adviseur

Nederlanders worden steeds zwaarder en vermoeider. Dit zijn ook de meest voorkomende problemen die mensen bespreken met hun huisarts. Welke rol speelt ons voedingspatroon hierbij? En wat kunnen we doen om zowel overgewicht als het tekort aan dagelijkse energie te verminderen? Je leert het in de online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur. Alle benodigde kennis krijg je aangereikt, zowel schriftelijk als in ondersteunende lesvideo’s, zodat je jouw eigen voedingspatroon aan kunt passen én andere mensen kunt adviseren op het gebied van gezonde voeding.

Alles over deze opleiding

Druk op één van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie

Voeding & Gedrag Adviseur

In de online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur leer je alle benodigde kennis om mensen te kunnen adviseren op het gebied van gezonde voeding. En de behoefte aan deze kennis is groot want de gemiddelde Nederlander weet onvoldoende wat gezonde voeding inhoudt. En al helemaal niet hoe je het eigen voedingspatroon kunt aanpassen. En dat terwijl een gezonder voedingspatroon één van de belangrijkste factoren is om je gezonder te voelen waardoor je dát kunt doen wat je graag wilt doen en overall de kwaliteit van leven vergroot. Voor jezelf en voor iedereen om je heen.

De cijfers liegen er niet om:

 • 50% van de Nederlanders heeft overgewicht (BMI > 25)
 • 14% van de Nederlanders heeft obesitas (BMI > 30) en loopt directe gezondheidsrisico’s.
 • steeds meer kinderen hebben last van overgewicht
 • de kosten voor welvaartsziektes zoals Diabetes II stijgen jaarlijks snel.

De behoefte aan meer kennis over wat wél gezond is en hoe we dat kunnen bereiken is mede daarom zo groot. Wat we ook weten is dat het veranderen van een voedingspatroon niet eenvoudig is. Voeding = gedrag, en gedrag veranderen is één van de moeilijkste dingen om te doen voor ons mensen. Wij houden immers van gewoontes en vaste patronen. In deze online opleiding tref je daarom een combinatie aan van een heel gedegen basiskennis op het gebied van voeding (voedingsleer), actuele inzichten over ons voedingsgedrag én aangrijpingspunten om het voedingspatroon te veranderen. Stapje voor stapje en op een zorgvuldige, verantwoorde manier.

De online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur is daarmee een gerichte basisopleiding op HBO niveau met een stevige theoretische basis over voeding en over hoe mensen een gezond voedingspatroon kunnen aanleren.

Hoe gebruik je deze opleiding in de praktijk?

Alles wat je leert en ervaart in de online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur kan je direct toepassen binnen jouw eigen familie en gezin maar ook binnen jouw huidige werk of vereniging. Want gezonde voeding is een onderwerp dat overal speelt. En dat zien we terug bij afgestudeerde deelnemers: ze beïnvloeden hun omgeving op weg naar een gezonder voedingspatroon zodat iedereen in hun omgeving daar baat bij heeft.

Je kunt deze opleiding ook gebruiken als aanvulling op eerder gevolgde beroepsopleidingen. Bijvoorbeeld als je werkzaam bent als masseur, als schoonheidsspecialist, als sporttrainer, als HR-medewerker, als ARBO medewerker of als facilitair leidinggevende.

Wil je als Voeding & Gedrag Adviseur aan de slag, dan zijn de 3 video’s die je in deze cursus aantreft over het opzetten van een eigen praktijk een belangrijke informatiebron voor je.

Wat maakt deze opleiding extra interessant? Je leer veel over voeding en over voedingsgedrag van anderen én veel over jezelf. Vaak horen we dan ook dat mensen die de opleiding zijn gaan volgen dit ervaren als ‘een cadeau voor zichzelf’!

Voor meer informatie bekijk onze brochure

Inhoud online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur

In deze opleiding leer je veel over:

 • Wat is gezonde voeding?
 • Stofwisseling en spijsvertering
 • Energie
 • Wat je lichaam nodig heeft aan voeding – macronutriënten
 • Alcohol en roken (verslaving)
 • Wat je lichaam nodig heeft aan voeding – micronutriënten
 • Bloedsuikerspiegel
 • wegen en meten
 • normen en waarden op het gebied van voeding
 • het veranderen van voedingspatronen met kleine stapjes
 • verschillende soorten honger en hoe je die kunt herkennen
 • de invloed van hormonen op onze spijsvertering
 • Diëten
 • Lage graad ontstekingen
 • Voeding en stress
 • hoe je het beste kunt afvallen.

Dat is een heleboel kennis en informatie die je in 15 lessen krijgt aangeboden!

De online opleiding kent een duidelijke structuur en werkwijze: je bekijkt allereerst de lesvideo’s en leest en leert de theorie en achtergronden. Daarna ga je het geleerde in de praktijk brengen door het toe te passen thuis, op het werk, met mensen in jouw omgeving, buurt of sportvereniging. Overal waar je andere mensen tegenkomt kan je de nieuwe kennis in praktijk brengen. Een leuke, speelse en leerzame manier om ervaring op te doen. Naast nieuwe ervaringen komen er vast ook vragen boven. Deze kan je tijdens de opleiding stellen aan docent Millie van der Heijden. En vervolgens ga je verder met het leren en in praktijk brengen, net zolang tot je het gevoel hebt dat je de kennis echt kunt toepassen.

Opleidingsprogramma

De online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur volg je in je eigen tijd op het moment dat het jou uitkomt. De maximale studieduur is 2 jaar en de studiebegeleiding is voor jou beschikbaar gedurende het eerste jaar.

De opleiding kent de volgende programma onderdelen:

 • 15 inhoudelijke kennishoofdstukken met per hoofdstuk schriftelijk lesmateriaal en een toelichtende video
 • Bijlagen met daarin diverse instrumenten die je in de praktijk als adviseur kunt gebruiken, zoals een intakeformulier, een vitaliteitscheck, een weeg- en meettabel, richtlijn contra-indicaties, een snackdagboek, een ‘health-proof’ voorraadkast en de zgn. ‘Voedingshuis’-tool
 • Mogelijkheid tot het stellen van vragen (via email) naar aanleiding van praktijkervaringen die je hebt opgedaan in het toepassen van de opgedane kennis
 • Deelname aan e-Flow, de digitale leeromgeving van de cursus Voeding & Gedrag Adviseur met daarin al het schriftelijk lesmateriaal en lesvideo’s.

De opleiding Voeding & Gedrag Adviseur kent 3 tussentijdse elektronische toetsen over de lesstof. Deze toetsen kan je vanuit huis online maken.

Na het behalen van deze examenonderdelen ontvang je het diploma Voeding & Gedrag Adviseur van de Academie voor Holistisch Coachen.

Wil je meer leren over wat er komt kijken bij opzetten van een eigen praktijk? In onze digitale leeromgeving e-Flow vind je 3 lesvideo’s zodat je je hierop goed kunt voorbereiden.

Startdata

Je kunt op elk gewenst moment starten met deze online opleiding.

Studiekosten

Kosten voor de online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur zijn € 1.000,-.

De studiekosten zijn:

 • inclusief 2 jaar lang toegang tot e-Flow, de digitale leeromgeving van de opleiding Voeding & Gedrag Adviseur met daarin alle lesvideo’s en schriftelijk lesmateriaal.
 • inclusief feedback n.a.v. door jou ingestuurde emails
 • inclusief examengeld.

STAP-subsidieregeling
Voor al onze opleidingen en cursussen kan je gebruik maken van de subsidieregeling ‘STAP-budget’ waarmee je maximaal € 1.000,- per jaar van de gemaakte studiekosten vergoed kunt krijgen. Als je je hebt ingeschreven voor de opleiding of cursus ontvang je van ons het formulier waarmee je de aanvraag bij het UWV kunt indienen. Meer informatie vind je op de website van de overheid. Krijg je de subsidie niet toegewezen dan annuleren wij jouw inschrijving automatisch.

BTW
Vanaf de start in 2007 is de Academie voor Holistisch Coachen opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat wij BTW vrijgesteld zijn.

Vergoeding door derden
In veel gevallen is het deelnemers gelukt de cursus vergoed te krijgen door de werkgever.

Studiebelasting
Gemiddelde studiebelasting is 5 uur per week bij een studieduur van 4 maanden en is als volgt opgebouwd:

 • lezen lesmateriaal
 • bekijken lesvideo’s
 • uitgebreid toepassen van de opgedane kennis en inzetten van de technieken en instrumenten die je krijgt aangereikt binnen je gezin, met familieleden, vrienden, bekenden, op het werk, etc.
 • maken van 3 elektronische tussentijdse kennistoetsen.

De studiebelasting bedraagt 4 ECTS.

Toelatingseisen
Als deelnemer aan de online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur moet je het niveau van de opleiding kunnen volgen. Er is daarom minimaal een MBO-3 niveau vooropleiding vereist.

Opleidingsniveau

De online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur is een opleiding op HBO niveau. Om de opleiding goed te kunnen volgen betekent dit dat deelnemers aan deze opleiding een vooropleiding op minimaal MBO-3 niveau hebben afgerond. Het niveau van de online opleiding is vastgesteld door accreditatie organisatie KTNO. Specifieke voorkennis op een bepaald gebied is niet noodzakelijk.

Accreditaties

Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) is een online platform voor kwaliteitsborging van vakopleidingen, modules en bij- of nascholingen in het particulier onderwijs, met ruime ervaring in complementaire gezondheidszorg (CAM-zorg).

KTNO combineert specifieke kennis van CAM-zorg met knowhow van kwaliteitsborging en moderne informatietechnologie. De KTNO-accreditatietrajecten richten zich op beoordeling, verbetering en ontwikkeling van kwaliteit.

De opleiding Voeding & Gedrag Adviseur is als bij- en nascholing geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten.

 

 

Vanaf de start van de Academie voor Holistisch Coachen in 2007 mogen wij het keurmerk van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) voeren. In dit register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Met deze inschrijving voldoen wij officieel aan de strenge kwaliteitscodes en -normen die hierbij worden gehanteerd omtrent betrouwbaarheid, vertrouwelijkheid en persoonsgegevens. Dit betekent een officiële erkenning van onze opleiding en bevestigt de hoge vakinhoudelijke kwaliteit, begeleiding en service.

NRTODe Academie voor Holistisch Coachen is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, de NRTO. Dit is de brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsinstituten in Nederland en is o.a. gericht op het bewaken van de kwaliteit en professionaliteit van opleidingen. Het lidmaatschap en keurmerk van de NRTO geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij hun keuze voor de Academie voor Holistisch Coachen als opleider.
Wij conformeren ons aan de door de NRTO opgestelde Algemene voorwaarden die in overleg met de Consumentenbond tot stand zijn gekomen, met de Gedragscode en met de Klachtenprocedure (op te vragen via info@holistischcoachen.nl). Tevens zijn wij als lid van de NRTO aangesloten bij de Geschillencommissie Consumenten.

 

Ervaringen

Sylvia:Echt een super interessante opleiding! De informatie was erg duidelijk en ik kon er direct mee aan de slag. Het heeft de manier waarop wij thuis aankijken tegen en omgaan met voeding echt veranderd!”

Jeroen: “Als personal trainer in een sportschool wist ik al het nodige over voeding. Ik train immers dagelijks mensen om gezonder te leven. Maar dat voeding zo’n belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl was, dat wist ik niet. Deze opleiding heeft mij echt de kennis en de instrumenten gegeven die ik kan toepassen in de begeleiding van mijn cliënten. Fijn ook dat het online was, waardoor ik het goed kon combineren met mijn dagelijkse werk. De communicatie met de begeleiding verliep prettig en erg soepel.”

Tanja: “Altijd ben ik al geïnteresseerd geweest in voeding. En ik dacht dat ik er al aardig wat van af wist. Dat viel soms wel even tegen. Maar op een positieve manier, want het zette mij aan om er nog meer in te duiken. Mijn interesse is alleen maar toegenomen in wat er allemaal komt kijken bij gezonde voeding. Vooral het gedeelte waar het gaat om het aanpassen van gedrag en hoe moeilijk dat wel niet is vond ik reuze interessant. En zó herkenbaar!
Sinds een paar weken veranderen we met kleine beetjes onze maaltijden in ons gezin. Waarbij we nog beter rekening kunnen houden met wat iedereen aan tafel nodig heeft. Want dat verschilt nogal. Eigenlijk heel logisch, toch? Deze opleiding heeft mij hier echt de handvatten voor gegeven. Dank daarvoor!
Kortom: een fijne praktijkgerichte opleiding die mijn ogen heeft geopend en mij nog enthousiaster heeft gemaakt voor dit prachtige onderwerp.”

Daniël: “Was heel interessante stof en mooie start voor een eigen bedrijf.”

Mariëlle: “Deze opleiding heeft mij kennis vergroot in voeding en het menselijk gedrag naar voeding toe. Veel nuttige informatie waardoor je als persoon zsm bij jezelf wilt beginnen met gezonder en bewuster eten, omdat je kennis maakt met de vele voordelen. Voordat ik de opleiding startte wist ik wat gezond eten was, maar dat het zo een grote impact heeft op het lichaam en op de hormonen in je lichaam wist ik niet.”

Voeding & Gedrag Adviseur

In de online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur leer je alle benodigde kennis om mensen te kunnen adviseren op het gebied van gezonde voeding. En de behoefte aan deze kennis is groot want de gemiddelde Nederlander weet onvoldoende wat gezonde voeding inhoudt. En al helemaal niet hoe je het eigen voedingspatroon kunt aanpassen. En dat terwijl een gezonder voedingspatroon één van de belangrijkste factoren is om je gezonder te voelen waardoor je dát kunt doen wat je graag wilt doen en overall de kwaliteit van leven vergroot. Voor jezelf en voor iedereen om je heen.

De cijfers liegen er niet om:

 • 50% van de Nederlanders heeft overgewicht (BMI > 25)
 • 14% van de Nederlanders heeft obesitas (BMI > 30) en loopt directe gezondheidsrisico’s.
 • steeds meer kinderen hebben last van overgewicht
 • de kosten voor welvaartsziektes zoals Diabetes II stijgen jaarlijks snel.

De behoefte aan meer kennis over wat wél gezond is en hoe we dat kunnen bereiken is mede daarom zo groot. Wat we ook weten is dat het veranderen van een voedingspatroon niet eenvoudig is. Voeding = gedrag, en gedrag veranderen is één van de moeilijkste dingen om te doen voor ons mensen. Wij houden immers van gewoontes en vaste patronen. In deze online opleiding tref je daarom een combinatie aan van een heel gedegen basiskennis op het gebied van voeding (voedingsleer), actuele inzichten over ons voedingsgedrag én aangrijpingspunten om het voedingspatroon te veranderen. Stapje voor stapje en op een zorgvuldige, verantwoorde manier.

De online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur is daarmee een gerichte basisopleiding op HBO niveau met een stevige theoretische basis over voeding en over hoe mensen een gezond voedingspatroon kunnen aanleren.

Hoe gebruik je deze opleiding in de praktijk?

Alles wat je leert en ervaart in de online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur kan je direct toepassen binnen jouw eigen familie en gezin maar ook binnen jouw huidige werk of vereniging. Want gezonde voeding is een onderwerp dat overal speelt. En dat zien we terug bij afgestudeerde deelnemers: ze beïnvloeden hun omgeving op weg naar een gezonder voedingspatroon zodat iedereen in hun omgeving daar baat bij heeft.

Je kunt deze opleiding ook gebruiken als aanvulling op eerder gevolgde beroepsopleidingen. Bijvoorbeeld als je werkzaam bent als masseur, als schoonheidsspecialist, als sporttrainer, als HR-medewerker, als ARBO medewerker of als facilitair leidinggevende.

Wil je als Voeding & Gedrag Adviseur aan de slag, dan zijn de 3 video’s die je in deze cursus aantreft over het opzetten van een eigen praktijk een belangrijke informatiebron voor je.

Wat maakt deze opleiding extra interessant? Je leer veel over voeding en over voedingsgedrag van anderen én veel over jezelf. Vaak horen we dan ook dat mensen die de opleiding zijn gaan volgen dit ervaren als ‘een cadeau voor zichzelf’!

Voor meer informatie bekijk onze brochure

Inhoud online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur

In deze opleiding leer je veel over:

 • Wat is gezonde voeding?
 • Stofwisseling en spijsvertering
 • Energie
 • Wat je lichaam nodig heeft aan voeding – macronutriënten
 • Alcohol en roken (verslaving)
 • Wat je lichaam nodig heeft aan voeding – micronutriënten
 • Bloedsuikerspiegel
 • wegen en meten
 • normen en waarden op het gebied van voeding
 • het veranderen van voedingspatronen met kleine stapjes
 • verschillende soorten honger en hoe je die kunt herkennen
 • de invloed van hormonen op onze spijsvertering
 • Diëten
 • Lage graad ontstekingen
 • Voeding en stress
 • hoe je het beste kunt afvallen.

Dat is een heleboel kennis en informatie die je in 15 lessen krijgt aangeboden!

De online opleiding kent een duidelijke structuur en werkwijze: je bekijkt allereerst de lesvideo’s en leest en leert de theorie en achtergronden. Daarna ga je het geleerde in de praktijk brengen door het toe te passen thuis, op het werk, met mensen in jouw omgeving, buurt of sportvereniging. Overal waar je andere mensen tegenkomt kan je de nieuwe kennis in praktijk brengen. Een leuke, speelse en leerzame manier om ervaring op te doen. Naast nieuwe ervaringen komen er vast ook vragen boven. Deze kan je tijdens de opleiding stellen aan docent Millie van der Heijden. En vervolgens ga je verder met het leren en in praktijk brengen, net zolang tot je het gevoel hebt dat je de kennis echt kunt toepassen.

Opleidingsprogramma

De online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur volg je in je eigen tijd op het moment dat het jou uitkomt. De maximale studieduur is 2 jaar en de studiebegeleiding is voor jou beschikbaar gedurende het eerste jaar.

De opleiding kent de volgende programma onderdelen:

 • 15 inhoudelijke kennishoofdstukken met per hoofdstuk schriftelijk lesmateriaal en een toelichtende video
 • Bijlagen met daarin diverse instrumenten die je in de praktijk als adviseur kunt gebruiken, zoals een intakeformulier, een vitaliteitscheck, een weeg- en meettabel, richtlijn contra-indicaties, een snackdagboek, een ‘health-proof’ voorraadkast en de zgn. ‘Voedingshuis’-tool
 • Mogelijkheid tot het stellen van vragen (via email) naar aanleiding van praktijkervaringen die je hebt opgedaan in het toepassen van de opgedane kennis
 • Deelname aan e-Flow, de digitale leeromgeving van de cursus Voeding & Gedrag Adviseur met daarin al het schriftelijk lesmateriaal en lesvideo’s.

De opleiding Voeding & Gedrag Adviseur kent 3 tussentijdse elektronische toetsen over de lesstof. Deze toetsen kan je vanuit huis online maken.

Na het behalen van deze examenonderdelen ontvang je het diploma Voeding & Gedrag Adviseur van de Academie voor Holistisch Coachen.

Wil je meer leren over wat er komt kijken bij opzetten van een eigen praktijk? In onze digitale leeromgeving e-Flow vind je 3 lesvideo’s zodat je je hierop goed kunt voorbereiden.

Startdata

Je kunt op elk gewenst moment starten met deze online opleiding.

Studiekosten

Kosten voor de online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur zijn € 1.000,-.

De studiekosten zijn:

 • inclusief 2 jaar lang toegang tot e-Flow, de digitale leeromgeving van de opleiding Voeding & Gedrag Adviseur met daarin alle lesvideo’s en schriftelijk lesmateriaal.
 • inclusief feedback n.a.v. door jou ingestuurde emails
 • inclusief examengeld.

STAP-subsidieregeling
Voor al onze opleidingen en cursussen kan je gebruik maken van de subsidieregeling ‘STAP-budget’ waarmee je maximaal € 1.000,- per jaar van de gemaakte studiekosten vergoed kunt krijgen. Als je je hebt ingeschreven voor de opleiding of cursus ontvang je van ons het formulier waarmee je de aanvraag bij het UWV kunt indienen. Meer informatie vind je op de website van de overheid. Krijg je de subsidie niet toegewezen dan annuleren wij jouw inschrijving automatisch.

BTW
Vanaf de start in 2007 is de Academie voor Holistisch Coachen opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat wij BTW vrijgesteld zijn.

Vergoeding door derden
In veel gevallen is het deelnemers gelukt de cursus vergoed te krijgen door de werkgever.

Studiebelasting
Gemiddelde studiebelasting is 5 uur per week bij een studieduur van 4 maanden en is als volgt opgebouwd:

 • lezen lesmateriaal
 • bekijken lesvideo’s
 • uitgebreid toepassen van de opgedane kennis en inzetten van de technieken en instrumenten die je krijgt aangereikt binnen je gezin, met familieleden, vrienden, bekenden, op het werk, etc.
 • maken van 3 elektronische tussentijdse kennistoetsen.

De studiebelasting bedraagt 4 ECTS.

Toelatingseisen
Als deelnemer aan de online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur moet je het niveau van de opleiding kunnen volgen. Er is daarom minimaal een MBO-3 niveau vooropleiding vereist.

Opleidingsniveau

De online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur is een opleiding op HBO niveau. Om de opleiding goed te kunnen volgen betekent dit dat deelnemers aan deze opleiding een vooropleiding op minimaal MBO-3 niveau hebben afgerond. Het niveau van de online opleiding is vastgesteld door accreditatie organisatie KTNO. Specifieke voorkennis op een bepaald gebied is niet noodzakelijk.

Accreditaties

Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) is een online platform voor kwaliteitsborging van vakopleidingen, modules en bij- of nascholingen in het particulier onderwijs, met ruime ervaring in complementaire gezondheidszorg (CAM-zorg).

KTNO combineert specifieke kennis van CAM-zorg met knowhow van kwaliteitsborging en moderne informatietechnologie. De KTNO-accreditatietrajecten richten zich op beoordeling, verbetering en ontwikkeling van kwaliteit.

De opleiding Voeding & Gedrag Adviseur is als bij- en nascholing geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten.

 

 

Vanaf de start van de Academie voor Holistisch Coachen in 2007 mogen wij het keurmerk van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) voeren. In dit register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Met deze inschrijving voldoen wij officieel aan de strenge kwaliteitscodes en -normen die hierbij worden gehanteerd omtrent betrouwbaarheid, vertrouwelijkheid en persoonsgegevens. Dit betekent een officiële erkenning van onze opleiding en bevestigt de hoge vakinhoudelijke kwaliteit, begeleiding en service.

NRTODe Academie voor Holistisch Coachen is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, de NRTO. Dit is de brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsinstituten in Nederland en is o.a. gericht op het bewaken van de kwaliteit en professionaliteit van opleidingen. Het lidmaatschap en keurmerk van de NRTO geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij hun keuze voor de Academie voor Holistisch Coachen als opleider.
Wij conformeren ons aan de door de NRTO opgestelde Algemene voorwaarden die in overleg met de Consumentenbond tot stand zijn gekomen, met de Gedragscode en met de Klachtenprocedure (op te vragen via info@holistischcoachen.nl). Tevens zijn wij als lid van de NRTO aangesloten bij de Geschillencommissie Consumenten.

 

Ervaringen

Sylvia:Echt een super interessante opleiding! De informatie was erg duidelijk en ik kon er direct mee aan de slag. Het heeft de manier waarop wij thuis aankijken tegen en omgaan met voeding echt veranderd!”

Jeroen: “Als personal trainer in een sportschool wist ik al het nodige over voeding. Ik train immers dagelijks mensen om gezonder te leven. Maar dat voeding zo’n belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl was, dat wist ik niet. Deze opleiding heeft mij echt de kennis en de instrumenten gegeven die ik kan toepassen in de begeleiding van mijn cliënten. Fijn ook dat het online was, waardoor ik het goed kon combineren met mijn dagelijkse werk. De communicatie met de begeleiding verliep prettig en erg soepel.”

Tanja: “Altijd ben ik al geïnteresseerd geweest in voeding. En ik dacht dat ik er al aardig wat van af wist. Dat viel soms wel even tegen. Maar op een positieve manier, want het zette mij aan om er nog meer in te duiken. Mijn interesse is alleen maar toegenomen in wat er allemaal komt kijken bij gezonde voeding. Vooral het gedeelte waar het gaat om het aanpassen van gedrag en hoe moeilijk dat wel niet is vond ik reuze interessant. En zó herkenbaar!
Sinds een paar weken veranderen we met kleine beetjes onze maaltijden in ons gezin. Waarbij we nog beter rekening kunnen houden met wat iedereen aan tafel nodig heeft. Want dat verschilt nogal. Eigenlijk heel logisch, toch? Deze opleiding heeft mij hier echt de handvatten voor gegeven. Dank daarvoor!
Kortom: een fijne praktijkgerichte opleiding die mijn ogen heeft geopend en mij nog enthousiaster heeft gemaakt voor dit prachtige onderwerp.”

Daniël: “Was heel interessante stof en mooie start voor een eigen bedrijf.”

Mariëlle: “Deze opleiding heeft mij kennis vergroot in voeding en het menselijk gedrag naar voeding toe. Veel nuttige informatie waardoor je als persoon zsm bij jezelf wilt beginnen met gezonder en bewuster eten, omdat je kennis maakt met de vele voordelen. Voordat ik de opleiding startte wist ik wat gezond eten was, maar dat het zo een grote impact heeft op het lichaam en op de hormonen in je lichaam wist ik niet.”

Overtuig jezelf

Maak kennis met de opleiding BasisCoach door de gratis proefles te volgen.

Digitale brochure aanvragen

Door dit formulier te in te vullen en te verzenden ontvang je de brochure voor de opleiding Voeding en Gedrags adviseur binnen enkele minuten in jouw mailbox. Velden met een * zijn verplicht.

Unieke STAP-Garantie

Als je je inschrijft voor onze opleiding Holistische LeefstijlCoaching, Energetisch & Intuïtief Coachen, LeefstijlCoach, Holistisch Coachen of Holistische NLP Practitioner krijg je gegarandeerd 1.000,- korting op de studiekosten!