Corrine Snijders-Caspers

Docent Beweging & gedrag

Mijn naam is Corrine Snijders-Caspers. Ik ben geboren op 22 juli 1961 in Noordwijk en ik woon samen met mijn man Rob en ons hondje Bram in Zeist. Samen hebben wij vier zonen die niet meer in het ouderlijk huis wonen. Ik heb na mijn opleiding HBO-Jeugdwelzijnswerk ruim 25 jaar in de kinderopvang gewerkt.

Na talloze afvalpogingen, met allerlei diëten en regelmatig sporten was ik het zat om jaar in jaar uit ‘te zwaar te zijn’. Ik besloot het over een heel andere boeg te gooien. Ik was 50 jaar geworden en werkte al lang in de kinderopvang: tijd om na te denken over een ander lijf en een andere carrière. Dus ging ik een leefstijl coach opleiding volgen aan de Academie voor Holistisch Coachen.

Appeltje Eitje

Ik heb een eigen praktijk als leefstijlcoach, Appeltje Eitje (www.snijdersenco.nl). Daarbij werk ik vanuit de holistische mensvisie en doe dit graag samen met andere mensen. Zo ben ik verbonden aan een fysio-praktijk, werk als trainer/adviseur voor het project “Gezond opgroeien in Zeist voor 0-4 jaar” (een gezonde start) en ben docent voor de Academie voor Sportkader van het NOC NSF (Jeugd met risico op overgewicht). Bij de Academie voor Holistisch Coachen verzorg ik de lessen Beweging & gedrag.

Bewegen is voor mij inmiddels meer dan een hobby. Ik kan niet meer zonder bewegen en bewegen is voor mij een essentieel onderdeel van mijn vitaliteit. Bewegen zorgt voor een goede conditie, een goede verbranding en de aanmaak van de juiste hormonen. Je wordt gewoon gelukkiger van bewegen, mits je kunt bewegen en de juiste manier van bewegen hebt gevonden: bewegen wat bij jou past.

Alles begint bij jezelf

Dat is volgens mij ook de belangrijkste rol van de leefstijl coach: zorgen dat mensen gaan bewegen en dat ze de manier van bewegen vinden die bij ze past. Daartoe moet je mensen ook kunnen en durven uitdagen. Alles begint bij jezelf. Tijdens mijn lessen krijg je niet alleen de theoretische basiskennis over bewegen, maar ga je eerst zelf aan de slag en vervolgens leer je hoe je mensen van die bank af krijgt.

Tijdens de lessen wil ik mijn kennis en ervaring met jullie delen en jullie inspireren op het gebied van beweging en gedrag. Als je de basisprincipes zelf goed snapt en toepast, kun je straks je eigen klanten daarop beter coachen en enthousiast maken voor een gezonde leefstijl met voldoende beweging. Daarnaast leer ik je om breder naar bewegen te kijken. Belangrijk dat jij als coach weet wat er gebeurt in de wereld op het gebied van vitaliteit en leefstijl.

Benieuwd wat de andere coaches te vertellen hebben?

Unieke STAP-Garantie

Als je je inschrijft voor onze opleiding Holistische LeefstijlCoaching, Energetisch & Intuïtief Coachen, LeefstijlCoach, Holistisch Coachen of Holistische NLP Practitioner krijg je gegarandeerd 1.000,- korting op de studiekosten!