Persoonlijke Praktijkvoering

Je wilt dolgraag starten met je coachingpraktijk, maar je weet niet exact waar je moet beginnen, wat jou onderscheidt op de markt, hoe je bekendheid geeft aan jouw praktijk en welke stappen je allemaal moet nemen.

Als startend ondernemer komt er enorm veel op je af. Allerlei praktische zaken die geregeld moeten worden zoals een locatie, een bedrijfsnaam, een website tot de aanmelding bij de kamer van koophandel en het bepalen van de rechtsvorm en tarieven. Daarnaast zijn de wat minder tastbare dingen zoals een missie en visie, zelfvertrouwen winnen en het bepalen van je doelgroep minstens even belangrijk.

In drie lesdagen Persoonlijke Praktijkvoering komen al deze onmisbare aspecten aan de orde. En ga je werken aan het bepalen van jouw ‘droompraktijk’, aan het bedrijfsplan van jouw praktijk  en neem je de eerste stappen in het realiseren van jouw praktijk. ‘Van droom naar doen’ dus! En dat in een groep gelijkgestemden die elkaar inspireren en ondersteunen bij dit mooie proces naar ondernemerschap.

Voor wie?

Voor iedereen met een afgeronde beroepsopleiding (coach, masseur, therapeut etc) die een praktijk wil starten.

Wat ga je leren?

In drie begeleidende video’s vind je alle praktische informatie die je nodig hebt om een praktijk te starten. Denk hierbij aan wat je moet regelen met de Belastingdienst / KvK / BTW verplichtingen / verzekeringen / financiën.

In Dag 1 gaan we aan de slag met het concreter maken van het eigen aanbod, visie en doelgroep. Dit doen we door leuke oefeningen, brainstormen en opdrachten die je helpen een stevig fundament voor je bedrijf te leggen.

In Dag 2 gaan we jouw ‘ideale cliënt’ bepalen, identificeren we eventuele belemmerende overtuigingen die je in de weg zitten bij het realiseren van jouw plannen, gaan we aan de slag met ‘branding’ en marketing en leggen we het fundament van jouw bedrijfsplan.

In dag 3 tenslotte heb je al veel stappen gezet en bespreken we de voortgang en alles wat je ondertussen bent tegengekomen aan kansen, ‘beren op de weg’ en uitdagingen. Want ondernemen is leuk, spannend en leerzaam tegelijkertijd. Fijn om dat met elkaar te bespreken, elkaar te ondersteunen en te inspireren!

Investering

De kosten voor deze drie dagen bedragen € 595,-.

Data, tijd en locatie

Data: n.t.b.

Locatie: Prof. Bronkhorstlaan 10-86 in Bilthoven

Docent: Millie van der Heijden

Docent(en)

Millie van der Heijden en Nannette Vilders

Korte omschrijving

In deze driedaagse training komen alle aspecten aan de orde waarmee je te maken krijgt als je een eigen praktijk gaat starten. En ga je direct aan de slag zodat je aan het eind van de training jouw eigen bedrijf bent gestart!

Dit leer je
  • Kennis over o.a. Belastingdienst, KvK, BTW verplichtingen, verzekeringen, marketingplannen en financiën
  • Eigen aanbod, visie en doelgroep is concreet en duidelijker gemaakt.
  • Jouw bedrijfsplan is gereed, de stappen naar jouw eigen praktijk worden gezet.
  • Je onderkent jouw belemmeringen en weet hoe je hier mee om kunt gaan.
  • Je wordt geïnspireerd door anderen en inspireert op jouw beurt ook weer. Omdat je uniek bent in wie je bent en wat je doet!
Startdata

24 maart 2020, 7 april 2020, 14 april 2020

Inschrijven
Inschrijven