Judith Pouw

Docent Stress, ademhaling & ontspanning

Mijn naam is Judith Pouw en ik ben 45 jaar oud. Ik woon samen mijn twee kinderen Matthijs en Jelle in Utrecht. Al heel jong kreeg ik de stempel mee dat ik een gevoelig meisje was en de hele wereld op mijn schouders droeg. In ieder geval de wereld van onze gezinssituatie thuis. Een moeder met narcistische trekken en een vader die veel afwezig was. 

Judith Winkel

Weinig stabiliteit met als belangrijkste boodschap dat de buitenwereld een onveilig plek is waar je maar niet te veel vertrouwen in moet hebben. Al snel heb ik mijn gevoelige kant weggestopt en ben ik vooral gaan zorgen. Eerst voor mijn moeder, later voor iedereen die ik tegen kwam. Grenzeloos en zonder enig ik-bewustzijn stapte ik de volwassen wereld binnen. De commerciële wereld, daar startte mijn carrière; in de uitzendbranche. En dat kon ik, en was er ook nog succesvol in. Ik kon immers heel goed aanvoelen wat de klanten nodig hadden en vanwege mijn grenzeloosheid werkte ik me een slag in de rondte. Inmiddels recruiter en een paar jaar verder kon het niet anders of ik liep vast. Ik was te vaak en te veel over mijn grenzen gegaan. Tijd voor de ommekeer. Ik ben de coachopleiding ‘Holistisch Coachen’ gestart op deze Academie en ben de vervolgopleiding ‘Intuïtief coachen’ daar achteraan gaan doen. Het voelde alsof ik thuis kwam. Mijn gevoelige en gevende kant bleek ineens niet meer een last maar juist mijn kracht. Wat ik voelde en ervaarde kon ik eindelijk benoemen en gebruiken richting mijn eigen ontwikkeling en richting mijn (proef)cliënten. Het heeft nog wel even geduurd maar sinds 1,5 jaar ben ik hier serieus mijn werk van gaan maken.

Mijn werkleven

In mei 2018 ben ik naar de KvK gestart om mijn praktijk HealthCheck Company in te schrijven; een praktijk voor Coaching en consultancy. Consultancy op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. Een vakgebied waar ik als projectleider binnen het St. Antonius Ziekenhuis als ruim 5 jaar mee bezig ben in de vorm van het programma ‘Sterk in je Werk’ op de kaart te zetten. Medewerkers Vitaal, Bekwaam en gemotiveerd houden, nu en in de toekomst. De kennis die ik in deze rol heb opgedaan breng ik inmiddels als consultant ook over naar andere ziekenhuizen w.o. de Gelre Ziekenhuizen. Als coach richt ik mij op hooggevoelige mensen en volwassen KOPP-kinderen. Volwassen KOPP-kinderen zijn volwassenen die als kind zijn opgegroeid bij een of twee ouders met psychiatrische problemen. De ervaring die ik als kind het opgedaan als KOPP-kind en mijn hooggevoeligheid zet ik nu in om anderen met dezelfde problematiek verder te helpen.

De Academie voor Holistisch Coachen

De grote doorbraak in mijn ontwikkeling is gekomen bij de lessen Stress, ademhaling & ontspanning binnen de opleiding tot Holistisch Coachen. Het werkelijk naar binnen keren en de ademhaling als vast gegeven kunnen zien om je te helpen dealen met lastige emoties. Het aanspreken van het parasympatisch zenuwstelsel door de ontspanningsoefeningen waardoor mijn lijf veel meer rust ging ervaren. Het gaf mij de ruimte om veel van de oude pijn en verdriet door te werken en steeds verder te helen. Als docent Stress, ademhaling & ontspanning vind ik het fantastisch om nu studenten deze kennis en ervaringen door te geven. Zodat zij dit als coach ook in kunnen zetten richting hun eigen cliënten. Elke dag is immers een kans om een stukje verder te helen en ontwikkelen en om meer te ontspannen. Van elkaar leren en elkaar helpen een stapje verder te zetten op je levenspad. Elke dag een stukje meer in je eigen kracht. Voor jezelf en als coach!

Benieuwd wat de andere coaches te vertellen hebben?

Digitale brochure aanvragen

Door dit formulier te in te vullen en te verzenden ontvang je de brochure voor de opleiding Systemisch werken/Familieopstellingen binnen enkele minuten in jouw mailbox.

Velden met een * zijn verplicht.