Intuïtief leven

Het woord intuïtie is afkomstig uit het Latijn en betekent letterlijk ‘innerlijk zien’. Het is een term die vaak gebruikt wordt om een vaardigheid te beschrijven die ons in staat stelt om snel en zonder duidelijke rationele redenering beslissingen te nemen of conclusies te trekken. Ook wel omschreven als een gevoel, een instinct of zelfs als een soort “zesde zintuig”. Hoewel intuïtie iets ongrijpbaars lijkt, is het een vaardigheid die je kan ontwikkelen en trainen.

Hoe werkt intuïtie

Intuïtie is een moeilijk grijpbaar iets. Het valt niet te beredeneren en dan is het er soms vanuit het niets, zo lijkt het. Ons lichaam vertelt ons al eerder wat er aan de hand is dan ons denken. Je kent het vast wel, last van je maag of een kikker in je keel en geen idee waarom. Later blijkt dat je gesprekspartner zich ongelukkig voelde. Jij voelde dit, maar kon het niet plaatsen. Door te leren luisteren naar de signalen van je lichaam, leer je luisteren naar je intuïtie en gevoel. 

Onze intuïtie wordt ook beïnvloed door onze eigen emoties, stemming en omgeving. Ben je bijvoorbeeld gestrest, dan is de afstemming op je intuïtie minder verfijnd. Een intuïtief gevoel ontstaat snel en onbewust. Pas in tweede instantie reageert ons denken. Je schrikt van iets dat beweegt in je ooghoek en een moment later realiseer je je dat het een pluisje in de wind was in plaats van een muis. 

Intuïtie ontwikkelen

Naarmate we meer ervaringen opdoen, verbetert onze intuïtie. Open staan voor nieuwe ervaringen en emoties herkennen en begrijpen helpt daarbij zeker ook. Meditatie is een geweldige manier om je geest te kalmeren en te concentreren op je innerlijke stem. Dat helpt je vervolgens om te luisteren naar je gevoel. Wat wil het gevoel jou vertellen, is het een indruk die je gaat negeren of serieus neemt? Leer om stil te worden, te luisteren naar de stem van je innerlijke zelf.

Wil jij leren met meer bezieling, vertrouwen en kracht jouw leven te leven? Dat kan door je energetische en intuïtieve talenten die je van nature al bezit verder te ontwikkelen. Vervolgens kan je ze als coach inzetten om andere mensen te begeleiden. Ben je er klaar voor om je intuïtie verder te ontwikkelen? Bekijk dan onze opleiding ‘Energetisch & Intuïtief Coachen’