Annechien Ruijer

Ik begon in 2008 aan de opleiding Holistisch Coachen. Tijdens de opleiding heb ik een groot keerpunt in mijn leven doorgemaakt. Ik kwam weer terecht bij mezelf. Ik koos regelmatig voor de ander en te weinig voor mezelf. Ik volgde mijn hart niet, maar mijn hoofd. Tijdens de opleiding heb ik het roer om kunnen gooien. Ik leerde voor mezelf op te komen en mijn droom te leven: een eigen praktijk als holistisch coach.  Ik ben in korte tijd krachtiger in het leven gaan staan.

Tijdens de opleiding ben ik moeder geworden van een fantastische dochter.  Ik ging er even tussenuit om er helemaal voor haar te zijn. Hierdoor rondde ik de opleiding wat later af, namelijk in 2011.

De lessen werden op een goed niveau gegeven door gepassioneerde en liefdevolle docenten. De thuisopdrachten waren van groot belang om praktijkervaring op te doen. De lesstof was behapbaar en interessant. De fijne en kundige docenten en de lieve, enthousiaste medecursisten maakten de opleiding tot een bijzondere ervaring. In die tijd behoorde massage – naast coaching en andere vakken zoals medische basiskennis en voeding, beweging en psyche – ook tot lichaamsgerichte vakken. Ik heb erg genoten van de opleiding en ik heb alle lesstof in me opgezogen als een spons, zo boeiend vond ik alles.

De massagetechnieken die ik toen heb geleerd bij de Academie pas ik nu nog  toe in mijn praktijk. In het begin bouwde ik een eigen praktijk op vanuit huis en richtte mij met name op stoelmassages bij bedrijven. Door de coachingslessen heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en kan ik beter voor mezelf op komen en mijn eigen koers varen. Ik ben dichter bij mezelf komen te staan en geniet meer van het leven. Na de opleiding heb ik mij verder ontwikkeld op het gebied van coaching. Ik heb bijscholing gevolgd voor psychosynthese en natuurgericht coachen.

Omdat ik graag meer tijd voor mijn cliënten wilde en de cliënt echt rust wil laten ervaren tijdens een behandeling, ben ik een eigen praktijk in Soest gestart. Ik heb een prachtige praktijkruimte bij Renata’s Beautycenter in Soest.

Annechien Ruijer
www.massage-en-coaching.nl
massage.en.coaching@gmail.com