Jeanette Stuiver-Semplonius

Jeanette Stuiver-Semplonius (49), geboren en getogen in het Friese Joure. Samen met mijn man, onze zoon en dochter vormen wij ons gezin. Wie ben ik? Het antwoord op deze vraag heb ik de afgelopen jaren mogen vinden. Jaren waarin ik mijzelf weer heb ontmoet.         

Mijn kantelpunt kwam tijdens mijn werk als supermarktmanager, een baan die veel van mij vroeg. Waar ik als perfectionist mijn best deed alle ballen hoog te houden, om het iedereen naar de zin te maken. Waarnaast ik ook privé veel voor de kiezen kreeg. Ik was een ster in doorgaan, vooral laten zien dat alles goed met mij ging. Vele jaren heb ik geleefd op kracht. Noem het de ‘automatische piloot’, misschien ken je het wel? Voor mij was het de beste manier om mij staande te houden. Ik begon langzaam het muurtje om mij heen op te trekken tot een kasteel, hierdoor bleef ik staande kon ik blijven doen wat het leven van mij vroeg. Mijn lichaam ging protesteren langzaam maar zeker kreeg ik allerlei lichamelijke klachten. Hier gehoor aangeven kon ik niet, doorgaan was de enige optie.

Tot ik in 2014 een keuze maakte voor het starten van een NLP (neuro linguïstisch programmeren) training. Ik wilde mijzelf persoonlijk ontwikkelen, in het werken met de ander. En daar gebeurde het ik kwam mijzelf tegen, ik mocht allereerst gaan leren communiceren met mijzelf. Wie ben ik? Waar sta ik voor? Hoe zie ik mijn toekomst? Vragen waarop ik mijn antwoorden heb kunnen vinden. Een logisch vervolg voor mij was het volgen van een training  systemisch werk, voelde aan alles dat ik hierin voor mijzelf rust mocht gaan vinden. Deze training heeft er toe bijgedragen dat ik mijn eigen plek in het familie systeem terug heb kunnen vinden. Ik heb geleerd trouw te zijn aan mijzelf, en kan mijn eigen grens weer voelen en aangeven. Langzaam maar zeker kwam ik dichterbij mijn kern, werden mijn ogen en hart geopend. Ik kreeg weer regie over mijn leven, mijn levensenergie is gaan stromen.

Ik ging dromen over mijn toekomst, heb mijn angst plaats laten maken voor durf en ben gaan doen. Kleine stapjes met grote positieve gevolgen, een prachtige opleiding tot holistisch leefstijlcoach kwam op mijn pad. Een opleiding waar ik onzeker aan begon, allerlei vragen speelden door mij hoofd. Kan ik dit wel? Past dit bij mij?, en ga zo maar door. De 2 jaar die deze opleiding duurt ben ik gaan luisteren naar mijn innerlijke, mijn hart gaan volgen. Ik leerde voelen en ontdekken er is een connectie ontstaan tussen mijn lichaam en geest. Ik heb mijzelf weer mogen ontmoeten. Vol liefde en vertrouwen heb ik mijn weg gevonden. Sinds mei 2018 ben ik trotse eigenaar van “JIJ en ik op weg”. De coachpraktijk waar JIJ centraal staat. Wat is het heerlijk om te mogen werken vanuit mijn visie, kennis en ervaring. Op eigen wijze lichaam en geest met elkaar te verbinden. Hierbij te kijken naar jou, wat JIJ nodig hebt. Samen denken in oplossingen en mogelijkheden. Bij mij mag JIJ zijn wie je bent, en hoef je het niet alleen te doen. Ik ben er voor jou.

www.jijenikopweg.nl
info@jijenikopweg.nl