Jo-Anne van de Bor

Toen ik mij aanmeldde voor de opleiding Holistisch Life Coaching had ik mijn doel had ik duidelijk voor ogen: een praktijk starten als vrouwencoach. Vrouwen begeleiden die door zwangerschap, bevalling of moederschap uit balans zijn.

Geïnspireerd door mijn eigen ervaringen en de coach die mij destijds binnen enkele gesprekken hielp mijzelf weer terug te vinden.

Het is ook niet vreemd dat je uit balans bent door deze life changing events, het zet je leven soms flink op z’n kop en toch is hulp vragen nog niet altijd zo ‘gewoon’. Mijn doel en passie is om taboes te doorbreken, drempels te verlagen en vrouwen hun kracht te laten (her)ontdekken!

Heel blij ben ik met de keuze voor mijn opleiding. ‘Holistisch’, dat stond bovenaan mijn lijstje. Alles is verbonden met elkaar. De inhoud van de opleiding, daar heb je echt wat aan. Veel mooie technieken heb ik mogen leren , waarbij wandelcoaching en focussen mijn favorieten zijn. Gepassioneerde docenten met eigenheid. Bekwaam en betrokken. Ik heb veel geleerd en niet alleen over hoe ik anderen kan helpen, ook over mijzelf. Door steeds met elkaar technieken te oefenen komen er allerlei thema’s aan bod. Je leert je mede studenten echt kennen en daardoor is er veiligheid om te delen en te leren.

Het oefenen met proefcliënten is heel waardevol. Ik heb heel verschillende mensen mogen begeleiden met uiteenlopende hulpvragen. De eerste keer best spannend maar daarna stroomde het heel natuurlijk en voelde het goed. Door de ontroerende en positieve reacties weet ik dat ik op de goede weg ben.

Binnen mijn praktijk gebruik ik veel van wat ik heb mogen leren op de Academie. Ademhaling, stoelmassages, focussen, wandelcoaching, enz. De opleiding heeft mij nog meer in mijn kracht gezet en daar ben ik dankbaar voor.

www.joannevrouwencoach.com
joannevandebor@gmail.com