Karen van der Meer

In 2011 begon de figuurlijke ‘bouw’ van het solide fundament voor mijn praktijk Coachingssalon Het Geestige Lichaam, toen ik mij inschreef bij de Academie voor Holistisch Coachen. Twee jaar later, ontving ik zéér bewust en vol trots mijn diploma als Holistisch Coach. Tegelijkertijd rondde ik de bijscholing tot schoonheidsspecialiste af met als specialisme ‘natuurzuivere wellness behandelingen’. De eerste bouwstenen waren een feit.

Het laagdrempelige en ontspannende van de wellness behandelingen zorgden er voor dat mijn praktijk in een mum van tijd een mooi cliëntenbestand omvatte. ‘Geestige Lichamen’ die graag op de tafel plaatsnamen voor massages en wellnessbehandelingen en die mijn onderscheidend vermogen in de kwaliteit van oprecht en zonder oordeel luisteren zeer waardeerden. 

Begeleid door natuurzuivere producten en een holistische aanpak bracht ik rust in de onrust van velen. Al het geleerde in de opleidingen kwam ook mooi samen in de retraites die ik verzorgde in opdracht van een Yoga & Retreat specialist.

Daarnaast ontving ik coachees met allerhande hulpvragen en begeleidde ik groepen met workshops in ademwerk. Daar lag mijn passie, maar het kreeg niet de ruimte die het verdiende! 

Nu bijna tien jaar, diverse opleidingen en behoorlijk wat bouwstenen verder kwam ik op een punt dat mijn praktijk dusdanig groeide en dat ik, op een therapeutisch schrijvende wijze, de ruimte heb gecreëerd voor de nodige diepgang bij mezelf en daardoor ook bij mijn cliënten. Dit resulteerde erin dat ik meer focus wilde aanbrengen bij de basis, waar het allemaal begon: het coachen, met als doel de coachees het vermogen te geven om zélf de rust in de onrust te kunnen scheppen. Daarmee zet ik daadwerkelijk de ‘geestige lichamen’ in beweging én breng ik ontspanning op een inmiddels authentieke wijze, waarin alle elementen van mijn aanbod worden geïntegreerd. Dat is een uniek concept, waarbij ik nog mooie uitdagingen en uitnodigingen zie, om verder te kunnen bouwen. Zowel in groepsverband als in het één op één consult, geniet ik nog dagelijks van de kennis en de vaardigheden die de docenten mij destijds hebben bijgebracht en die ik met liefde doorgeef aan de ‘geestige lichamen’ die mijn praktijk bezoeken.

www.hetgeestigelichaam.nl
karen@hetgeestigelichaam.nl