Karen Ypenburg

Mijn stip aan de horizon was mijn eigen praktijk in het begeleiden van mensen naar een gezonde leefstijl. Ik vond mijn werk als jurist wel leuk maar dit kriebelde veel meer. Daarom heb ik me in 2017 ingeschreven bij de Academie voor Holistisch Coachen. Deze opleiding gaf de diepgang waarnaar ik op zoek was, de holistische aanpak en de persoonlijke ontwikkeling.

De tijd bij de Academie is omgevlogen en wat heb ik veel geleerd! Behalve alles wat ik heb geleerd over een gezonde leefstijl en het coachen, was het vooral een ontdekkingsreis naar mezelf. Liefdevol ontdekken waarom ik deed wat ik deed en hoe ik dit kon bijsturen om dichter bij mezelf te komen. Mijn vuurtje is nog harder gaan branden en ik wist zeker dat dit was wat ik wilde; alles wat ik leerde (en leer) doorgeven zodat zoveel mogelijk mensen het leven kunnen leven waarnaar ze verlangen.

Na de Academie heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben ik mijn praktijk gestart. In eerste instantie met de focus op voeding en emotie-eten. Ik heb de opleiding voor gewichtsconsulent gedaan, ben me gaan specialiseren in emotie-eten en ben begonnen met de opleiding voor Hormoontherapeut.

Intussen was ik ook gestart bij een businesscoach om mijn praktijk verder uit te bouwen. Dat traject heeft ervoor gezorgd dat ik mijn focus heb verlegd naar het coachen van vrouwen die in de drukte van hun leven vergeten om goed voor zichzelf te zorgen. Die vooral vanuit hun hoofd leven en de verbinding met hun lichaam en hart missen. Waardoor ze achter de feiten aanlopen. Ze zijn vermoeid en te zwaar, hebben een kort lontje, voelen geen rust en geen levensenergie meer.

Mijn focus ligt op Selfcare. Jezelf alleen het allerbeste gunnen. De beste voeding – zoals de natuur het voor je bedoeld heeft – voldoende beweging en ga ontspannen. Maar ook de bereidheid om afscheid te nemen van dat wat je niet meer dient. Zodat je dicht bij jezelf blijft en doet wat je leuk vindt. En geen boodschap hebt aan wat een ander ervan vindt. Het betekent vertrouwen op, en meebewegen met het leven. Met een vrije en onbezorgde mind. Het gaat om goed zorgen voor je Hormonen, Hoofd én Hart.

De transformatie die dit met zich meebrengt, is fantastisch om te zien!

Nieuwsgierig naar mijn programma? Kijk eens op mijn website www.karenypenburg.nl