Lidiya Booster

Toen ik begon aan de opleiding was ik nog aan het werk als HR Project Coördinator voor een groot Amerikaans bedrijf. De opleiding was een eye opener voor me. De holistische benadering sprak me enorm aan. Ik wist diep van binnen al dat ik verder wilde met coaching. Ik heb uiteindelijk de knoop gehakt en ben ik mijn hart gaan volgen. Eerst ben ik zes maanden gaan reizen en daarna ben ik gestart met mijn bedrijf Kilau. Mijn missie: mensen laten stralen.

Werk- en privébalans
Na mijn reis door Azië en Australië merkte ik hoe makkelijk is om weer in de bekende ‘rat- race’ terecht te komen. De kunst is om een balans te vinden. Tussen lichaam en geest, hoofd en het hart. In- en ontspanning. Tijd voor jezelf en tijd voor anderen. Een gezonde werk- en privé balans zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf kan halen en dat je straalt.

Ontspanning als medicijn tegen stress
Tijdens de opleiding heb ik ervaren wat ontspanning met je kan doen. Wat het oplevert. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Ook al denk je misschien van wel. Er komt een moment dat er iets knapt als je onvoldoende rust neemt. Dit heb ik zelf ervaren en zie dit ook bij de coachees die ik begeleid bij burn-out en stress. Ik geloof dat voldoende ontspanning (mentaal en fysiek) zorgt voor meer effectiviteit, creativiteit en vitaliteit. Het zorgt ervoor je minder last hebt van fysieke en geestelijke klachten en dat je beter in je vel zit.

Burn-out en stress coaching: focus op het hart, lichaam en ademhaling
De aandacht voor het hart en de ademhaling tijdens de opleiding is me altijd bijgebleven. Deze zaken zijn zo vanzelfsprekend dat je er niet bij stilstaat. Ik geloof in de kracht van het hart en de ademhaling. Ik zet dit dan ook in bij mijn coaching sessies. Het zijn krachtige ‘tools’. Mensen voelen hun lichaam weer. Ze komen uit hun hoofd  waardoor ze kunnen luisteren naar hun lichaam en hart. Coachees krijgen tijdens de sessies motivatie en inspiratie om zelf stappen te ondernemen. Dat is elke keer weer mooi om te zien. De technieken die ik o.a. tijdens de opleiding geleerd heb, zorgen ervoor dat mensen slim met druk en stress om kunnen gaan, weer bloeien, meer zelfvertrouwen krijgen, een gezonde werk-privé balans creëren. Ook zie je dat mensen meer dingen gaan doen waar ze energie van krijgen. Terwijl ze dat doen inspireren ze anderen dat ook te doen.

Vitaliteit voor iedereen
Via Vitalemedewerkers.nu ben ik aan de slag als leefstijlcoach. Het is mooi om voor een organisatie te werken die zich inzet voor de vitaliteit van haar medewerkers. Ik heb o.a. medewerkers van De Bijenkorf en Dungelmann begeleid. Gedurende de trajecten zie je hoe mensen groeien, bloeien. Hoe ze meer energie en zelfvertrouwen krijgen, anderen verbazen en tegelijkertijd ook inspireren door de stappen die ze maken. Mensen durven zichzelf te zijn, grenzen aan te geven en zitten lekkerder in hun vel. Dat geeft veel voldoening.

Coachingretreats
Naast  individuele coaching sessies organiseer ik ook coachingsretreats. Mensen komen na zo’n retreat ontspannen terug, met nieuwe inzichten en inspiratie. Ze zijn dichter bij zichzelf gekomen en hebben praktische tools meegekregen die ze ook na het retreat in kunnen zetten. Ik weet uit ervaring wat een retreat kan opleveren. Het is een cadeautje voor jezelf. De inzichten die je opdoet tijdens een retreat draag je voor de rest van je leven met je mee.

Nieuwsgierig? Kijk gerust op www.kilau.eu of mail me op info@kilau.eu.