Mieke Spijker

Na lang wikken en wegen nam ik een paar jaar geleden het besluit om mijn baan in de accountancy op te zeggen, omdat ik geen voldoening meer haalde uit het werken met cijfers. Ik merkte dat ik energie kreeg van het werken met collega’s en ondernemers. De mens achter mijn gesprekspartner mogen ontdekken ervaarde ik keer op keer als een cadeautje. 

Een inkijkje in zijn of haar drijfveren, overtuigingen, persoonlijkheid, allemaal op onze eigen manier en uniek. Ieder van ons komt uitdagingen tegen op het levenspad en ik raakte ervan overtuigd dat ik daar mee aan de slag wilde: mensen ontdekken en een stukje begeleiden op hun weg, in hun zoektocht.

Zoekend naar een passende opleiding kwam ik via LinkedIN in aanraking met de Academie voor Holistisch Coachen. Meteen werd ik geraakt door de holistische benadering en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. En ondanks alle stemmetjes in mijn hoofd die riepen om het niet te doen, koos ik voor mijn gevoel en meldde me aan voor de opleiding tot holistisch leefstijlcoach. Dat was een bijzondere keuze, omdat ik tot dat moment voornamelijk keuzes maakte op basis van rationaliteit en ik weinig in verbinding stond met mijn gevoel.

Met behulp van de lessen persoonlijke ontwikkeling, SAO en de liefdevol leven thema’s leerde ik veel over mezelf en ontdekte dat ‘verbinding’ voor mij een sleutelwoord is. Verbinding met mezelf, met mijn gevoel, mijn lijf, mijn emoties, mijn energie, mijn drijfveren, mijn passies. En ook verbinding met de mensen om me heen zonder de verbinding met mezelf te verliezen.

Ik leerde die verbindingen te maken, te luisteren naar mijn gevoel, te vertrouwen op mijn intuïtie en mijn hoofd minder te gebruiken. En wat is het dan een bevrijdend gevoel om je hart te volgen in plaats van je hoofd. Er ontstond rust in mijn leven en ik merkte de positieve invloed daarvan op mijn energieniveau.

Ook in de lessen coaching, voeding en beweging ontwikkelde ik mezelf. Naast het opdoen van theoretische kennis werd er ruimte gegeven om mijn eigen weg te vinden, te zoeken naar mijn eigen stijl en naar dat wat bij mij past. Daardoor en door intervisies en het werken met proefcliënten heb ik me kunnen ontwikkelen tot de coach die ik wil zijn.

In elk coachtraject ligt voor mij de focus op de verbinding tussen mij en mijn cliënt en daarnaast op verbinding van de cliënt met zichzelf en zijn omgeving.

Door die verbinding ontstaat er inzicht, bewustwording en regie over eigen leven.

Van daaruit ben je in staat om in beweging te komen. Keuzes te maken die bij jou passen, die jou in balans brengen en die jou in je kracht zetten. En wat is het dan gaaf om een cliënt hierin te mogen begeleiden, een stukje te mogen meelopen op het levenspad van de ander, antwoorden te vinden waarmee diegene verder kan op eigen kracht!

Mijn inspiratie vind ik in de natuur. Het is DE plek waar ik tot rust kom en ik raak telkens weer geïnspireerd door de levenskracht die er uitspreekt. Alles leeft, groeit en bloeit op zijn eigen manier, heeft zijn eigen functie in het systeem en is ook met elkaar verbonden. Ingenieus en vooral een natuurlijk proces. En zo is het ook met ons menszijn. Ons eigen lichaam, onze gedachten, onze leefstijl, onze omgeving, onze plek in de maatschappij, etc… Alles met elkaar verbonden en van invloed op ons gedrag en gevoel van welbevinden.

Holistisch kijken, het was iets wat me altijd al aan trok en door de opleiding ben ik er nog meer van overtuigd dat je, door de verbinding van de afzonderlijke delen zichtbaar te maken, de antwoorden op een hulpvraag zult vinden.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op mijn website: www.miekespijkercoaching.nl.