Natasja Davans

Ik ben aan de opleiding Holistisch Coachen begonnen om op de 1e plaats door te ontwikkelen en te groeien om zo te leren navigeren op mijn innerlijke kompas. De tijd van mijn inschrijving tot de start van de opleiding bedroeg 9 maanden (net zo’n lange overbruggingstijd om nieuw leven te laten groeien). Tijdens deze maanden heb de tijd genomen om alle verplichte literatuur tot me te nemen en mij te verdiepen in het studiemateriaal. Ik had genoeg tijd om mij mentaal voor te bereiden het aanstaande leerproces en te fantaseren over mijn toekomstplannen als coach.

Eenmaal met de studie gestart verliep het (groei)proces heel natuurlijk. Ik ontwikkelde mij binnen een rap tempo. Van een ‘rups in mijn cocon’ ontpopte ik na nogmaals 9 maanden tot een vlinder. Vrij om mijn eigen ‘ik’ te mogen uitdragen en te leren leven vanuit mijn hart. Wat ben ik dankbaar voor alles wat er op mijn pad heeft mogen komen, de vele mooie mensen die ik heb ontmoet en inzichten die ik heb gekregen.

Mijn eigen lichaamstaal is ook beginnen te spreken, iets waar ik altijd veel moeite mee heb gehad omdat mijn ratio veel verder ontwikkeld was. Altijd in moeilijke gedachten verstrengeld (als een vlieg in een web) tot vastgeroeste gedragspatronen en het niet durven loslaten. Krampachtig door het leven, voortvarend met een gereserveerde houding naar de buitenwereld toe. Ervaringen vanuit het verleden, vanuit de kindertijd die diepe wonden hadden achtergelaten, mij onthecht hebben laten voelen en op de overlevingsstand hebben gezet. Veiligheid zoeken buiten mijzelf om en dezelfde fouten maken door vanuit de emotie te handelen en niet kunnen reageren vanuit mijn gevoel. Een muur om mij heen gebouwd door het verdriet en pijn verankerd binnen mijn systeem. Langzaam brokkelt deze muur af door nieuwe inzichten en het nieuwe pad dat ik bewandel. Mijn eigen pad, in mijn eigen flow en met mijn intuïtie als raadgever.

Mijn coachingspraktijk richt zich voornamelijk op mannen met ‘drempelvrees’. Vrouwen kunnen wat dat betreft makkelijker om hulp vragen. De maatschappij promoot gelijkheid tussen man en vrouw maar in werkelijkheid verwacht men dat de man zijn sterke kant laat zien. Je kan nog zo’n hoog IQ hebben maar als je EQ niet matcht met je intelligentie, kunnen er problemen ontstaan. Want hoe kun je als man optimaal functioneren in een prestatiegerichte wereld met tegenstrijdige gevoelens? Waar laat je je gevoelens en emoties? Waarschijnlijk heb je geleerd jouw gevoelens en emoties ver weg te stoppen en om jouw hoofd ‘AAN’ te zetten. Stel je eens voor dat je een wereld voor jezelf kan creëren waarin er geen weerstand is. Wat als je helemaal mentaal en fysiek in balans zou zijn. Hoe zou jouw dag er dan uit zien? Wat als je juist van jouw kwetsbaarheid je kracht kan maken en dit zou kunnen inzetten, daar waar het nodig is? Wat als je jouw onzekerheid kunt omzetten in natuurlijk leiderschap?

Hoe? Ik wil je hier graag in begeleiden. Vertel me jouw verhaal. Ik luister.

Als Holistisch Coach help ik je graag verder op weg.

Natasja.davans@outlook.com

www.davanscoaching.nl