STAP subsidieregeling – Voor al onze opleidingen en cursussen is er de subsidieregeling ‘STAP-budget’ waarmee je maximaal € 1.000,- per jaar van de gemaakte studiekosten vergoed kunt krijgen. Aanvragen doe je via het UWV

Holistische NLP Practitioner

Een unieke NLP Practitioner opleiding in Nederland!

Door de combinatie van de NLP vaardigheden en technieken en onze holistische invalshoek ontstaat er een unieke NLP Practitioner opleiding in Nederland. Naast al het mooie wat een NLP opleiding jou te bieden heeft, onderscheidt deze opleiding zich door de extra aandacht voor emotie en gevoelens, het lichaam en de energetische aspecten in onze communicatie en interactie met anderen. Super interessant en mooi verdiepend.

Holistisch Coachen

Alles over deze opleiding

Druk op één van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie

Neuro Linguïstisch Programmeren, en dan Holistisch!

Neuro Linguïstisch Programmeren, kortweg NLP, is een over de hele wereld bekende benadering om anders te leren communiceren met mensen om je heen. Anders, omdat je beter begrijpt waarom mensen doen wat ze doen, zodat je daar rekening mee kunt houden en jouw eigen gedrag er op kunt aanpassen. Het resultaat? Veel meer begrip voor elkaar en een veel effectievere communicatie. Dus minder misverstanden, minder het gevoel hebben dat je niet begrepen wordt en tegelijkertijd meer focus en doelgericht zijn, positiever in het leven staan en het gevoel hebben dat je meer gebruik maakt van jouw unieke zelf en de talenten die jij in je hebt.

Vanuit onze Holistische benadering omarmen wij het NLP-gedachtengoed vooral omdat het zo’n constructieve en positieve mensbenadering heeft. Niet op zoek naar wat er mis gaat maar vooral naar wat er goed gaat en wat er wél kan. Onze vijf holistische invalshoeken sluiten hier naadloos op aan. En verdiepen tegelijkertijd de beleving op het mentale, het emotionele, het fysieke en het energetische welbevinden van mensen plus de behoefte aan zingeving die wij allemaal kennen. Een unieke combinatie dus die jou als mens écht verder helpt. Voor veel mensen is het volgen van een NLP opleiding één van de eerste en tegelijkertijd belangrijkste stappen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Met trots presenteren dan ook onze holistische variant op de klassieke NLP-Practitioner opleiding aan je!

 

De opleiding Holistische NLP-Practitioner is een volledig geaccrediteerde opleiding met 12 lesdagen die je in 10 maanden doorloopt. Naast het volgen van klassikale lessen op onze prachtige leslocatie’s in Bilthoven of ’s Graveland, bereid je de lessen voor in onze digitale leeromgeving e-Flow en heb je intervisie met mededeelnemers. Een erg praktische opleiding dus waardoor je met een gerust hart alles wat je leert en ervaart kunt toepassen in je werk of thuis, bij anderen en bij jezelf.
Hoe je dat leert? Allereerst door kennis tot je te nemen in de les. Onze lesgroepen zijn klein, van 6 tot maximaal 12 deelnemers waardoor het contact met de docent en met de mededeelnemers optimaal is. Daarnaast vind je alle lesstof in onze unieke digitale leeromgeving ‘e-Flow’, zowel het schriftelijk lesmateriaal en heel veel lesvideo’s. Dit neem je tot je voorafgaand en na de lesdag. In de les ga je alle nieuwe kennis en vaardigheden oefenen met elkaar en dat herhaal je tijdens intervisie bijeenkomsten. Leren door te ervaren, feedback te ontvangen, door te reflecteren en door ervaringen te delen met elkaar.

Onze insteek in deze opleiding is dat je alles wat je later toepast bij een ander eerst zelf ondergaat. Dat is immers de beste manier om te leren en om alle kennis en vaardigheden die je krijgt aangereikt je eigen te maken. Tegelijkertijd is het daarmee ook een echte ‘boost’ voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Een heel praktische insteek dus zodat je zeker weet dat je alle kennis en ’tools’ die je krijgt aangereikt niet alleen ‘kent’ maar vooral ook ‘kunt’ toepassen.

Welke kennis en vaardigheden doe je op in deze opleiding Holistische NLP-Practitioner?

Kort gezegd leer je communiceren op een manier die de kwaliteit van jouw leven sterk gaat vergroten. Denk daarbij aan de interactie die je hebt met andere mensen op je werk, thuis, tijdens het sporten, met je familie en in je vrije tijd. Om deze nieuwe manier van communiceren te kunnen leren ga je ook met jezelf aan de slag. Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijke pijler om de nieuwe manier van communiceren een stevig fundament te geven in jou zelf. Je voelt als het ware wat je zegt, wat je denkt en wat je doet. Hierdoor wordt het geen ’trucje’ maar een overtuigende manier van ‘zijn’ die helemaal bij jou past.
Door de stappen die je met jezelf onderneemt ga je gaandeweg steeds sterker merken dat het stellen van doelen en het bereiken van deze doelen steeds meer bij jou past en ervaar je dat je veel meer kunt bereiken dan je voor mogelijk hield. Wat een mooie vooruitgang is dat? En welke kansen en mogelijkheden gaat jou dat bieden?

Dit zijn de hoofdonderwerpen van de opleiding Holistische NLP-Practitioner:

 • Effectief feedback geven en ontvangen.
 • Hoe je jouw communicatie afstemt op de ander.
 • De manier waarop je onbewust met situaties omgaat.
 • Omgaan met emoties van jezelf en anderen.
 • Bewust worden van je eigen kwaliteiten en deze gericht inzetten.
 • Haalbare doelen stellen en realiseren.
 • Inzicht krijgen in je drijfveren, kernwaarden en missie.

Waarom volg je deze opleiding bij de Academie voor Holistisch Coachen?

De Academie voor Holistisch Coachen bestaat al 15 jaar. En in die 15 jaar hebben wij duizenden deelnemers mogen begeleiden in hun ontwikkeling tot coach en expert in het begeleiden van anderen. Vanuit de droom dat onze deelnemers op hun beurt ook weer anderen zullen begeleiden naar meer innerlijk welbevinden en een gelukkiger leven.
Wij dragen onze holistische benadering niet alleen in onze naam, het komt terug in alles wat wij doen. Wij zoeken de verdieping bij alles wat wij doen. Op mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch gebied. En zoeken naar groei in bewustwording en zin-geving in ons dagelijks leven. Spreekt je deze holistische, brede mensgerichte benadering aan, dan zit je dus goed bij ons als jouw opleider!
Al onze opleidingen worden geaccrediteerd door onafhankelijke externe instanties. Dat zorgt er voor dat jij weet dat de opleiding die je bij ons volgt voldoet aan de kwaliteitsnormen die daarvoor zijn opgesteld. En dat onze Academie als opleidingsinstituut een betrouwbare kwaliteitspartner is in jouw ontwikkeling en groei.
De opleiding Holistische NLP-Practitioner is nationaal geaccrediteerd door de NVNLP en internationaal door de de ABNLP.
Je volgt de opleiding in één van onze leslocaties midden in Nederland, gelegen in de natuur met een fantastische sfeer en goed bereikbaar voor iedereen.

 

Inhoud opleiding Holistische NLP-Practitioner

De opleiding Holistische NLP-Practitioner bestaat uit 12 lesdagen en kent de volgende lesopbouw:

 

Definitie en geschiedenis NLP
Rapport
Communicatiemodel
Associatie / Dissociatie
Sandwichfeedback
Hakalau
Zintuiglijke scherpzinnigheid / kalibreren
Representatiesystemen
NLP Vooronderstellingen
Chunken
Ankeren: kinestetisch + gestapeld
Oogbewegingen
Oorzaak/Gevolg: Empowerment
Functies van het onbewuste
Groepsprocessen
Ankeren: ketting
Miltonmodel
Herkaderen (content/context)
Metamodel
Ankeren: ineenstortend
Leerstijlen van Kolb (4-mat)
Integrerende oefening
Vooronderstellingen van taal
Delen: 6-staps herkaderen
SMART doel stellen op zijn NLP’s
Submodaliteiten: contrasterende vergelijking + mapping across
Submodaliteiten: swish
Metaforen
Strategieën: opvragen en benutten
Integrerende oefening
Delen: parts integration
3-staps dissociatie
Perceptual Positions
Presenteren op zijn NLP’s
Integrerende oefening
Theorie examen
Praktijk examen

 

Daarnaast kan je 2 avondlessen Ondernemersvaardigheden volgen, live via internet. Tijdens deze lessen bereid je je voor op jouw toekomstig ondernemerschap, als je hier belangstelling voor hebt. Alle aspecten van het voeren van een eigen praktijk komen daarbij aan de orde en je maakt gebruik van alle praktijkervaringen die de docenten van de Academie hebben verzameld. Met als eindresultaat: jouw eigen bedrijfsplan.

Tijdens de opleiding maak je gebruik van onze digitale leeromgeving ‘e-Flow’ waar je naast het schriftelijke lesmateriaal en lesvideo’s aantreft die jou ondersteunen bij het leren en ‘eigen maken’ van de lesstof. Dit alles kan je zo vaak en waar je maar wilt terugkijken. Ook ben je in deze leeromgeving in contact met jouw mededeelnemers en docenten van de opleiding. Tijdens de lesdagen ligt de nadruk op het stellen van vragen, het oefenen van vaardigheden en technieken en het uitwisselen van ervaringen met elkaar.

Tijdens de afsluitende lesdag van de opleiding Holistische NLP-Practitioner maak je een theoretische toets en een praktijktoets. Na het behalen van de toetsen ontvang je het diploma Holistische NLP-Practitioner. Dit diploma is geaccrediteerd door de NVNLP en de ABNLP.

DocentAngela Steemers

 

 

 

Start vrijdag 16 september 2022 – ’s Graveland (bij Hilversum)

Holistische NLP-Practitioner 10 start vrijdag 16 september 2022

Lesdagen: 16 september 2022, 7 oktober 2022, 11 november 2022, 25 november 2022, 16 december 2022, 20 januari 2023, 10 februari 2023, 17 maart 2023, 7 april 2023, 21 april 2023, 19 mei 2023, 9 juni 2023.

Start maandag 31 oktober 2022 – Bilthoven

Holistische NLP-Practitioner 12 start maandag 31 oktober 2022

Lesdagen: 31 oktober 2022, 21 november 2022, 12 december 2022, 16 januari 2023, 6 februari 2023, 13 maart 2023, 3 april 2023, 24 april 2023, 8 mei 2023, 22 mei 2023, 12 juni23, 3 juli 2023.

 

Studiekosten

Kosten voor de opleiding Holistische NLP-Practitioner zijn € 3.095,-. Je kunt de studiekosten voor deze opleiding op verschillende manieren betalen:

In één keer € 2.795,-. Je ontvangt dan een korting van € 300,-.
In vier termijnen van € 773,75. Totale bedrag is € 3.095,-.
In tien termijnen van € 339,50,-. Dat is inclusief € 300,- administratiekosten. Totale bedrag is € 3.395,-.

De studiekosten zijn:

 • inclusief 12 lesdagen
 • inclusief koffie en thee
 • inclusief toegang tot onze digitale leeromgeving ‘e-Flow’
 • inclusief studiebegeleiding
 • inclusief examenkosten
 • exclusief verplichte studieboeken, totaal 3 stuks, ongeveer € 80.

Maximaal aantal mensen in een groep: 12
Minimaal aantal mensen in een groep: 6

STAP-subsidieregeling
Voor al onze opleidingen en cursussen kan je gebruik maken van de subsidieregeling ‘STAP-budget’ waarmee je maximaal € 1.000,- per jaar van de gemaakte studiekosten vergoed kunt krijgen. Als je je hebt ingeschreven voor de opleiding ontvang je van ons het formulier waarmee je de aanvraag bij het UWV kunt indienen. Het indienen kan 6x per jaar. De eerstvolgende mogelijkheid voor deze opleiding is 1 juli om 10.00 uur. Meer informatie vind je op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/stap-budget.

Vergoeding door derden
In veel gevallen is het deelnemers gelukt de opleiding vergoed te krijgen door de werkgever of het UWV.

BTW
Vanaf 15 november 2010 is de Academie voor Holistisch Coachen opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat wij BTW vrijgesteld zijn.

Studiebelasting

Gemiddelde studiebelasting van de opleiding Holistische NLP-Practitioner is 8 uur per week en is als volgt opgebouwd:

Contactdagen docent en student:
12 dagen in 10 maanden
(optioneel) 2 online avondlessen Ondernemersvaardigheden.

Lestijden en locatie
Van 09.30 uur tot 17.00 uur in Bilthoven of in ’s Graveland.

Voorbereiden lesdag 
Bestuderen bijbehorende lesvideo’s voorafgaand aan de lesdag, beantwoorden van studievragen en lezen schriftelijk lesmateriaal.

Maken tussentijdse toetsen
Tijdens de opleiding maak je 3 tussentijdse toetsen over de lesstof. Dit zijn elektronische toetsen die je in e-Flow maakt.

Te lezen:
3 boeken gedurende de opleiding (achtergrondliteratuur).

Verslagen schrijven:
Na elke lesdag schrijf je een reflectieverslag aan de hand van een format dat je in e-Flow aantreft.

Intervisiegroepen:
2 dagdelen per maand

Aanwezigheid lessen:
Minimaal 90% van de lessen.

Toelatingseisen en inschrijving
Als student moet je het niveau van de opleiding kunnen volgen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er is daarom minimaal een MBO+ niveau vooropleiding vereist. Heb je hier vragen over, neem dan contact op met Mark van Riel via markvanriel@holistischcoachen.nl.

Een actuele of recente psychiatrische aandoening is een contra-indicatie. Je kunt je rechtstreeks inschrijven voor deze opleiding. Of een individueel kennismakingsgesprek aanvragen met Mark van Riel via markvanriel@holistischcoachen.nl.

Studiebelasting in ECTS: 15

 

Opleidingsniveau

De opleiding Holistische NLP-Practitioner is een opleiding op HBO niveau. Om de opleiding goed te kunnen volgen betekent dit dat deelnemers aan deze opleiding een vooropleiding op minimaal MBO+ niveau hebben afgerond. Het opleidingsniveau is vastgesteld door accreditatie organisatie KTNO.

Accreditaties

NVNLP

De Nederlandse Vereniging van NLP (NVNLP) is de grootste en oudste NLP–belangenvereniging van Nederland. De NVNLP heeft als doel de kennis over en kwaliteit van NLP te bevorderen. Het stelt nadrukkelijke kwaliteitseisen aan de NLP instituten voor wat betreft het NLP opleidingscurriculum en ook de didactische vorm waarin de NLP opleidingen worden gegeven. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat onze NLP opleiding een hoog niveau heeft. Daarnaast is jouw certificaat erkend door de NLP instituten die aangesloten zijn bij de NVNLP.

 

ABNLP

De opleiding Holistisch NLP-Practitioner is geaccrediteerd door de ABNLP, de wereldwijde organisatie voor NLP. Hierdoor ben je verzekerd van een hoog niveau van onze NLP opleiding. Daarnaast is jouw diploma Holistische NLP-Practitioner nationaal en internationaal erkend.

 

Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) is een online platform voor kwaliteitsborging van vakopleidingen, modules en bij- of nascholingen in het particulier onderwijs, met ruime ervaring in complementaire gezondheidszorg (CAM-zorg).

KTNO combineert specifieke kennis van CAM-zorg met knowhow van kwaliteitsborging en moderne informatietechnologie. De KTNO-accreditatietrajecten richten zich op beoordeling, verbetering en ontwikkeling van kwaliteit.

Per 1 juni 2013 is de opleiding geaccrediteerd door de KTNO. Hierdoor is aansluiting bij een groot aantal beroepsverenigingen mogelijk. Waaronder de BATC (beroepsopleiding), de VBAG, LVNG, NVST en CAT (bijscholing). Veel afgestudeerden hebben de weg naar de BATC inmiddels gevonden. Om lid te kunnen worden van de BATC moet je, naast het diploma Holistisch Coachen, ook beschikken over het diploma Medische en Psychosociale Basiskennis of BIG-geregistreerd zijn.

Vanaf de start van de Academie voor Holistisch Coachen in 2007 mogen wij het keurmerk van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) voeren. In dit register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Met deze inschrijving voldoen wij officieel aan de strenge kwaliteitscodes en -normen die hierbij worden gehanteerd omtrent betrouwbaarheid, vertrouwelijkheid en persoonsgegevens. Dit betekent een officiële erkenning van onze opleiding en bevestigt de hoge vakinhoudelijke kwaliteit, begeleiding en service.

NRTODe Academie voor Holistisch Coachen is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, de NRTO. Dit is de brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsinstituten in Nederland en is o.a. gericht op het bewaken van de kwaliteit en professionaliteit van opleidingen. Het lidmaatschap en keurmerk van de NRTO geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij hun keuze voor de Academie voor Holistisch Coachen als opleider.
Wij conformeren ons aan de door de NRTO opgestelde Algemene voorwaarden die in overleg met de Consumentenbond tot stand zijn gekomen, met de Gedragscode en met de Klachtenprocedure (op te vragen via info@holistischcoachen.nl). Tevens zijn wij als lid van de NRTO aangesloten bij de Geschillencommissie Consumenten.

Neuro Linguïstisch Programmeren, en dan Holistisch!

Neuro Linguïstisch Programmeren, kortweg NLP, is een over de hele wereld bekende benadering om anders te leren communiceren met mensen om je heen. Anders, omdat je beter begrijpt waarom mensen doen wat ze doen, zodat je daar rekening mee kunt houden en jouw eigen gedrag er op kunt aanpassen. Het resultaat? Veel meer begrip voor elkaar en een veel effectievere communicatie. Dus minder misverstanden, minder het gevoel hebben dat je niet begrepen wordt en tegelijkertijd meer focus en doelgericht zijn, positiever in het leven staan en het gevoel hebben dat je meer gebruik maakt van jouw unieke zelf en de talenten die jij in je hebt.

Vanuit onze Holistische benadering omarmen wij het NLP-gedachtengoed vooral omdat het zo’n constructieve en positieve mensbenadering heeft. Niet op zoek naar wat er mis gaat maar vooral naar wat er goed gaat en wat er wél kan. Onze vijf holistische invalshoeken sluiten hier naadloos op aan. En verdiepen tegelijkertijd de beleving op het mentale, het emotionele, het fysieke en het energetische welbevinden van mensen plus de behoefte aan zingeving die wij allemaal kennen. Een unieke combinatie dus die jou als mens écht verder helpt. Voor veel mensen is het volgen van een NLP opleiding één van de eerste en tegelijkertijd belangrijkste stappen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Met trots presenteren dan ook onze holistische variant op de klassieke NLP-Practitioner opleiding aan je!

 

De opleiding Holistische NLP-Practitioner is een volledig geaccrediteerde opleiding met 12 lesdagen die je in 10 maanden doorloopt. Naast het volgen van klassikale lessen op onze prachtige leslocatie’s in Bilthoven of ’s Graveland, bereid je de lessen voor in onze digitale leeromgeving e-Flow en heb je intervisie met mededeelnemers. Een erg praktische opleiding dus waardoor je met een gerust hart alles wat je leert en ervaart kunt toepassen in je werk of thuis, bij anderen en bij jezelf.
Hoe je dat leert? Allereerst door kennis tot je te nemen in de les. Onze lesgroepen zijn klein, van 6 tot maximaal 12 deelnemers waardoor het contact met de docent en met de mededeelnemers optimaal is. Daarnaast vind je alle lesstof in onze unieke digitale leeromgeving ‘e-Flow’, zowel het schriftelijk lesmateriaal en heel veel lesvideo’s. Dit neem je tot je voorafgaand en na de lesdag. In de les ga je alle nieuwe kennis en vaardigheden oefenen met elkaar en dat herhaal je tijdens intervisie bijeenkomsten. Leren door te ervaren, feedback te ontvangen, door te reflecteren en door ervaringen te delen met elkaar.

Onze insteek in deze opleiding is dat je alles wat je later toepast bij een ander eerst zelf ondergaat. Dat is immers de beste manier om te leren en om alle kennis en vaardigheden die je krijgt aangereikt je eigen te maken. Tegelijkertijd is het daarmee ook een echte ‘boost’ voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Een heel praktische insteek dus zodat je zeker weet dat je alle kennis en ’tools’ die je krijgt aangereikt niet alleen ‘kent’ maar vooral ook ‘kunt’ toepassen.

Welke kennis en vaardigheden doe je op in deze opleiding Holistische NLP-Practitioner?

Kort gezegd leer je communiceren op een manier die de kwaliteit van jouw leven sterk gaat vergroten. Denk daarbij aan de interactie die je hebt met andere mensen op je werk, thuis, tijdens het sporten, met je familie en in je vrije tijd. Om deze nieuwe manier van communiceren te kunnen leren ga je ook met jezelf aan de slag. Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijke pijler om de nieuwe manier van communiceren een stevig fundament te geven in jou zelf. Je voelt als het ware wat je zegt, wat je denkt en wat je doet. Hierdoor wordt het geen ’trucje’ maar een overtuigende manier van ‘zijn’ die helemaal bij jou past.
Door de stappen die je met jezelf onderneemt ga je gaandeweg steeds sterker merken dat het stellen van doelen en het bereiken van deze doelen steeds meer bij jou past en ervaar je dat je veel meer kunt bereiken dan je voor mogelijk hield. Wat een mooie vooruitgang is dat? En welke kansen en mogelijkheden gaat jou dat bieden?

Dit zijn de hoofdonderwerpen van de opleiding Holistische NLP-Practitioner:

 • Effectief feedback geven en ontvangen.
 • Hoe je jouw communicatie afstemt op de ander.
 • De manier waarop je onbewust met situaties omgaat.
 • Omgaan met emoties van jezelf en anderen.
 • Bewust worden van je eigen kwaliteiten en deze gericht inzetten.
 • Haalbare doelen stellen en realiseren.
 • Inzicht krijgen in je drijfveren, kernwaarden en missie.

Waarom volg je deze opleiding bij de Academie voor Holistisch Coachen?

De Academie voor Holistisch Coachen bestaat al 15 jaar. En in die 15 jaar hebben wij duizenden deelnemers mogen begeleiden in hun ontwikkeling tot coach en expert in het begeleiden van anderen. Vanuit de droom dat onze deelnemers op hun beurt ook weer anderen zullen begeleiden naar meer innerlijk welbevinden en een gelukkiger leven.
Wij dragen onze holistische benadering niet alleen in onze naam, het komt terug in alles wat wij doen. Wij zoeken de verdieping bij alles wat wij doen. Op mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch gebied. En zoeken naar groei in bewustwording en zin-geving in ons dagelijks leven. Spreekt je deze holistische, brede mensgerichte benadering aan, dan zit je dus goed bij ons als jouw opleider!
Al onze opleidingen worden geaccrediteerd door onafhankelijke externe instanties. Dat zorgt er voor dat jij weet dat de opleiding die je bij ons volgt voldoet aan de kwaliteitsnormen die daarvoor zijn opgesteld. En dat onze Academie als opleidingsinstituut een betrouwbare kwaliteitspartner is in jouw ontwikkeling en groei.
De opleiding Holistische NLP-Practitioner is nationaal geaccrediteerd door de NVNLP en internationaal door de de ABNLP.
Je volgt de opleiding in één van onze leslocaties midden in Nederland, gelegen in de natuur met een fantastische sfeer en goed bereikbaar voor iedereen.

 

Inhoud opleiding Holistische NLP-Practitioner

De opleiding Holistische NLP-Practitioner bestaat uit 12 lesdagen en kent de volgende lesopbouw:

 

Definitie en geschiedenis NLP
Rapport
Communicatiemodel
Associatie / Dissociatie
Sandwichfeedback
Hakalau
Zintuiglijke scherpzinnigheid / kalibreren
Representatiesystemen
NLP Vooronderstellingen
Chunken
Ankeren: kinestetisch + gestapeld
Oogbewegingen
Oorzaak/Gevolg: Empowerment
Functies van het onbewuste
Groepsprocessen
Ankeren: ketting
Miltonmodel
Herkaderen (content/context)
Metamodel
Ankeren: ineenstortend
Leerstijlen van Kolb (4-mat)
Integrerende oefening
Vooronderstellingen van taal
Delen: 6-staps herkaderen
SMART doel stellen op zijn NLP’s
Submodaliteiten: contrasterende vergelijking + mapping across
Submodaliteiten: swish
Metaforen
Strategieën: opvragen en benutten
Integrerende oefening
Delen: parts integration
3-staps dissociatie
Perceptual Positions
Presenteren op zijn NLP’s
Integrerende oefening
Theorie examen
Praktijk examen

 

Daarnaast kan je 2 avondlessen Ondernemersvaardigheden volgen, live via internet. Tijdens deze lessen bereid je je voor op jouw toekomstig ondernemerschap, als je hier belangstelling voor hebt. Alle aspecten van het voeren van een eigen praktijk komen daarbij aan de orde en je maakt gebruik van alle praktijkervaringen die de docenten van de Academie hebben verzameld. Met als eindresultaat: jouw eigen bedrijfsplan.

Tijdens de opleiding maak je gebruik van onze digitale leeromgeving ‘e-Flow’ waar je naast het schriftelijke lesmateriaal en lesvideo’s aantreft die jou ondersteunen bij het leren en ‘eigen maken’ van de lesstof. Dit alles kan je zo vaak en waar je maar wilt terugkijken. Ook ben je in deze leeromgeving in contact met jouw mededeelnemers en docenten van de opleiding. Tijdens de lesdagen ligt de nadruk op het stellen van vragen, het oefenen van vaardigheden en technieken en het uitwisselen van ervaringen met elkaar.

Tijdens de afsluitende lesdag van de opleiding Holistische NLP-Practitioner maak je een theoretische toets en een praktijktoets. Na het behalen van de toetsen ontvang je het diploma Holistische NLP-Practitioner. Dit diploma is geaccrediteerd door de NVNLP en de ABNLP.

DocentAngela Steemers

 

 

 

Start vrijdag 16 september 2022 – ’s Graveland (bij Hilversum)

Holistische NLP-Practitioner 10 start vrijdag 16 september 2022

Lesdagen: 16 september 2022, 7 oktober 2022, 11 november 2022, 25 november 2022, 16 december 2022, 20 januari 2023, 10 februari 2023, 17 maart 2023, 7 april 2023, 21 april 2023, 19 mei 2023, 9 juni 2023.

Start maandag 31 oktober 2022 – Bilthoven

Holistische NLP-Practitioner 12 start maandag 31 oktober 2022

Lesdagen: 31 oktober 2022, 21 november 2022, 12 december 2022, 16 januari 2023, 6 februari 2023, 13 maart 2023, 3 april 2023, 24 april 2023, 8 mei 2023, 22 mei 2023, 12 juni23, 3 juli 2023.

 

Studiekosten

Kosten voor de opleiding Holistische NLP-Practitioner zijn € 3.095,-. Je kunt de studiekosten voor deze opleiding op verschillende manieren betalen:

In één keer € 2.795,-. Je ontvangt dan een korting van € 300,-.
In vier termijnen van € 773,75. Totale bedrag is € 3.095,-.
In tien termijnen van € 339,50,-. Dat is inclusief € 300,- administratiekosten. Totale bedrag is € 3.395,-.

De studiekosten zijn:

 • inclusief 12 lesdagen
 • inclusief koffie en thee
 • inclusief toegang tot onze digitale leeromgeving ‘e-Flow’
 • inclusief studiebegeleiding
 • inclusief examenkosten
 • exclusief verplichte studieboeken, totaal 3 stuks, ongeveer € 80.

Maximaal aantal mensen in een groep: 12
Minimaal aantal mensen in een groep: 6

STAP-subsidieregeling
Voor al onze opleidingen en cursussen kan je gebruik maken van de subsidieregeling ‘STAP-budget’ waarmee je maximaal € 1.000,- per jaar van de gemaakte studiekosten vergoed kunt krijgen. Als je je hebt ingeschreven voor de opleiding ontvang je van ons het formulier waarmee je de aanvraag bij het UWV kunt indienen. Het indienen kan 6x per jaar. De eerstvolgende mogelijkheid voor deze opleiding is 1 juli om 10.00 uur. Meer informatie vind je op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/stap-budget.

Vergoeding door derden
In veel gevallen is het deelnemers gelukt de opleiding vergoed te krijgen door de werkgever of het UWV.

BTW
Vanaf 15 november 2010 is de Academie voor Holistisch Coachen opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat wij BTW vrijgesteld zijn.

Studiebelasting

Gemiddelde studiebelasting van de opleiding Holistische NLP-Practitioner is 8 uur per week en is als volgt opgebouwd:

Contactdagen docent en student:
12 dagen in 10 maanden
(optioneel) 2 online avondlessen Ondernemersvaardigheden.

Lestijden en locatie
Van 09.30 uur tot 17.00 uur in Bilthoven of in ’s Graveland.

Voorbereiden lesdag 
Bestuderen bijbehorende lesvideo’s voorafgaand aan de lesdag, beantwoorden van studievragen en lezen schriftelijk lesmateriaal.

Maken tussentijdse toetsen
Tijdens de opleiding maak je 3 tussentijdse toetsen over de lesstof. Dit zijn elektronische toetsen die je in e-Flow maakt.

Te lezen:
3 boeken gedurende de opleiding (achtergrondliteratuur).

Verslagen schrijven:
Na elke lesdag schrijf je een reflectieverslag aan de hand van een format dat je in e-Flow aantreft.

Intervisiegroepen:
2 dagdelen per maand

Aanwezigheid lessen:
Minimaal 90% van de lessen.

Toelatingseisen en inschrijving
Als student moet je het niveau van de opleiding kunnen volgen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er is daarom minimaal een MBO+ niveau vooropleiding vereist. Heb je hier vragen over, neem dan contact op met Mark van Riel via markvanriel@holistischcoachen.nl.

Een actuele of recente psychiatrische aandoening is een contra-indicatie. Je kunt je rechtstreeks inschrijven voor deze opleiding. Of een individueel kennismakingsgesprek aanvragen met Mark van Riel via markvanriel@holistischcoachen.nl.

Studiebelasting in ECTS: 15

 

Opleidingsniveau

De opleiding Holistische NLP-Practitioner is een opleiding op HBO niveau. Om de opleiding goed te kunnen volgen betekent dit dat deelnemers aan deze opleiding een vooropleiding op minimaal MBO+ niveau hebben afgerond. Het opleidingsniveau is vastgesteld door accreditatie organisatie KTNO.

Accreditaties

NVNLP

De Nederlandse Vereniging van NLP (NVNLP) is de grootste en oudste NLP–belangenvereniging van Nederland. De NVNLP heeft als doel de kennis over en kwaliteit van NLP te bevorderen. Het stelt nadrukkelijke kwaliteitseisen aan de NLP instituten voor wat betreft het NLP opleidingscurriculum en ook de didactische vorm waarin de NLP opleidingen worden gegeven. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat onze NLP opleiding een hoog niveau heeft. Daarnaast is jouw certificaat erkend door de NLP instituten die aangesloten zijn bij de NVNLP.

 

ABNLP

De opleiding Holistisch NLP-Practitioner is geaccrediteerd door de ABNLP, de wereldwijde organisatie voor NLP. Hierdoor ben je verzekerd van een hoog niveau van onze NLP opleiding. Daarnaast is jouw diploma Holistische NLP-Practitioner nationaal en internationaal erkend.

 

Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) is een online platform voor kwaliteitsborging van vakopleidingen, modules en bij- of nascholingen in het particulier onderwijs, met ruime ervaring in complementaire gezondheidszorg (CAM-zorg).

KTNO combineert specifieke kennis van CAM-zorg met knowhow van kwaliteitsborging en moderne informatietechnologie. De KTNO-accreditatietrajecten richten zich op beoordeling, verbetering en ontwikkeling van kwaliteit.

Per 1 juni 2013 is de opleiding geaccrediteerd door de KTNO. Hierdoor is aansluiting bij een groot aantal beroepsverenigingen mogelijk. Waaronder de BATC (beroepsopleiding), de VBAG, LVNG, NVST en CAT (bijscholing). Veel afgestudeerden hebben de weg naar de BATC inmiddels gevonden. Om lid te kunnen worden van de BATC moet je, naast het diploma Holistisch Coachen, ook beschikken over het diploma Medische en Psychosociale Basiskennis of BIG-geregistreerd zijn.

Vanaf de start van de Academie voor Holistisch Coachen in 2007 mogen wij het keurmerk van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) voeren. In dit register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Met deze inschrijving voldoen wij officieel aan de strenge kwaliteitscodes en -normen die hierbij worden gehanteerd omtrent betrouwbaarheid, vertrouwelijkheid en persoonsgegevens. Dit betekent een officiële erkenning van onze opleiding en bevestigt de hoge vakinhoudelijke kwaliteit, begeleiding en service.

NRTODe Academie voor Holistisch Coachen is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, de NRTO. Dit is de brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsinstituten in Nederland en is o.a. gericht op het bewaken van de kwaliteit en professionaliteit van opleidingen. Het lidmaatschap en keurmerk van de NRTO geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij hun keuze voor de Academie voor Holistisch Coachen als opleider.
Wij conformeren ons aan de door de NRTO opgestelde Algemene voorwaarden die in overleg met de Consumentenbond tot stand zijn gekomen, met de Gedragscode en met de Klachtenprocedure (op te vragen via info@holistischcoachen.nl). Tevens zijn wij als lid van de NRTO aangesloten bij de Geschillencommissie Consumenten.

Overtuig jezelf

Maak kennis met de opleiding Holistisch Coachen door deel te nemen aan een gratis introductiewebinar.