Désirée Smits

Samen met mijn partner en volwassen dochters woon ik aan de rand van de Veluwezoom. Dat komt goed uit, want ik breng mijn tijd het liefst wandelend, (rustig) hardlopend of fietsend in de natuur door. Heerlijk dat ik van mijn hobby nu ook mijn beroep heb kunnen maken!

Désirée Smits

Meer bewegen en je goed voelen

Daaraan ging een nogal kronkelig pad via onderwijs en ambtenarij vooraf. Op mijn veertigste koos ik voor de opleiding tot Wellnesscoach aan de Academie voor Holistisch Coachen. Dit was het begin van een ommezwaai in mijn leven: van veel zitten en denken, naar veel meer bewegen en voelen. En dat voelde goed! Al snel merkte ik dat ik vooral blij werd van samen met mijn cliënten naar buiten gaan om te bewegen. Cliënten die stuk voor stuk tegen me zeiden: “Ik wil best bij een sportclub, maar ik kán dat niet, dat kan ik gewoon echt niet volhouden.” Ik vond dat zo erg om te horen. Juist voor deze mensen draagt wat meer bewegen zoveel bij aan gezondheid en levensgeluk. Daarom heb ik me uiteindelijk helemaal toegelegd op het in beweging brengen van mensen die het lastig vinden om aansluiting te vinden bij veel andere sportclubs. Ik bedacht het concept Slow Sports: wandelen (of joggen, wie wil) gecombineerd met oefeningen, in de natuur. Kernwaarden van Slow Sports zijn plezier, ontspanning en sociale verbinding. Dit zorgt ervoor dat mensen gemotiveerd raken en blijven.

Afstemming op iedere individuele deelnemer

Prestatiegerichtheid is totaal niet aan de orde. Met afstemming op de fysieke en mentale belastbaarheid van iedere individuele deelnemer. De deelnemers zijn heel blij dat ze nu eindelijk iets hebben gevonden wat ze wél kunnen en nog fijn vinden ook! En ik vind het als trainer schitterend om te zien dat zij vanuit intrinsieke motivatie stappen maken naar een actievere leefstijl. Inmiddels leid ik ook andere trainers en leefstijlcoaches op tot Slow Sports trainer. Momenteel zijn er zo’n 25 trainers actief, verspreid over Nederland en er komen er steeds meer bij. Denk je dat dit ook iets voor jou is, kijk dan eens op www.slowsports.nl. Of lees mijn boek ‘Van NO GO naar GO SLOW – Ontdek hoe je niet-sporters aan het sporten krijgt’.

Ik vind het hartstikke leuk om als docent Beweging & gedrag mijn enthousiasme voor het in beweging brengen van mensen over te mogen brengen op de studenten die leefstijlcoach willen worden. Hopelijk krijgen we zo samen nog veel meer mensen in beweging!

Benieuwd wat de andere coaches te vertellen hebben?

Digitale brochure aanvragen

Door dit formulier te in te vullen en te verzenden ontvang je de brochure voor de opleiding Systemisch werken/Familieopstellingen binnen enkele minuten in jouw mailbox.

Velden met een * zijn verplicht.