Esteriek de Heij

Docent module Stress, adem & ontspanning en Coachingsvaardigheden

In beweging zijn en in verbinding zijn met mezelf en met anderen maakt mij blij en geeft me voldoening. In dat contact ervaar ik de vrijheid dat ik mezelf mag zijn en de ander ook. Bij beweging ervaar ik ook die vrijheid; het is goed zoals het is. Zo ben in contact gekomen met mijn favoriete bewegingsvorm: yoga. In 2008 heb ik mijn opleiding tot yogadocent afgerond en sindsdien geef ik met veel plezier hatha yogalessen en ervaar ik elke dag wat de oefeningen mij brengen: rust, flexibiliteit en kracht. Ook ervaar ik hoe fijn het is om dit met anderen te kunnen delen, daar geniet ik van.

Esteriek de Heij

Yoga en ayurvedische massage

15 jaar lang heb ik in het bedrijfsleven gewerkt en in de loop van die jaren merkte ik dat ik totaal geen energie meer kreeg van mijn werk en niet gemotiveerd was. Ik miste het gevoel, de echte verbinding met mensen en vooral passie. Een opleiding tot Ayurvedisch masseur kwam op mijn pad en gaf me de bevestiging dat massage een prachtige en pure manier is om verbinding te maken met anderen. Een aanraking die doorwerkt op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Zo kwam het dat ik in 2012 besloot om mijn werkleven om te gooien en mijn eigen bedrijf voor yoga en ayurvedische massage op te richten. Daar kon ik mijn passies verbinding en beweging volop benutten en beleven.

Ik was nog op zoek naar een manier om die twee activiteiten met elkaar te verbinden en toen kwam ik in contact met de Academie voor Holistisch coachen. Dat klopte helemaal voor mijn gevoel: coaching, massage en yoga vullen elkaar prachtig aan. Deze leefstijl opleiding gaf me veel inzichten en verdieping door de coachingslessen en de ademhalings- en ontspanningstechnieken. De lessen Stress, Ademhaling & Ontspanning waren heerlijk om te doen en door nog bewuster met mijn ademhaling bezig te zijn, heb ik geleerd om beter te kunnen ontspannen en om mijn ademhaling als een graadmeter te zien van hoe het met me gaat.

Rust brengen

Zo kan ik veel eerder voelen wanneer ik gestrest ben, zodat ik er wat aan kan doen. Bewust ademhalen voelt als thuiskomen. Even helemaal met mezelf bezig zijn, kunnen focussen op mijn lijf en mijn hoofd tot rust laten komen. Deze prachtige en simpele technieken wil ik heel graag delen met anderen, omdat ze zo veel rust brengen. En dat hebben we allemaal keihard nodig in deze snelle wereld.

Ik ben van nature iemand die niet heel graag in boeken duikt en theorieën leert. Ik leer het liefst in de praktijk, van het leven zelf! Voelen er ervaren past bij mij en dat maakt dat ik het op een praktische en praktijkgerichte lesgeven in de coaching opleidingen van de Academie voor Holistisch Coachen zo’n mooi vak vind.

Benieuwd wat de andere coaches te vertellen hebben?

Digitale brochure aanvragen

Door dit formulier te in te vullen en te verzenden ontvang je de brochure voor de opleiding Systemisch werken/Familieopstellingen binnen enkele minuten in jouw mailbox.

Velden met een * zijn verplicht.