Marie Anne Kamp

Directeur, coach en docent Persoonlijke Ontwikkeling

Ik vervul met liefde de rol van: inspirator, trainer, leraar, vrouw, moeder, dochter, werkgever en vriendin en ik herinner mijzelf er elke dag aan dat ik liefde ben. Ik houd van mijn werk waarin ik mensen help zichzelf te herinneren dat ze liefde zijn, zodat ze een Liefdevol Leven kunnen creëren voor zichzelf en met anderen.

Marie Anne Kamp

Controle over mijn leven

Een groot deel van mijn leven had ik zelf geen idee wat Liefdevol Leven inhield. Ik was altijd druk, druk en druk en ik leefde een gestrest bestaan. Ik deed erg mijn best om mijn privéleven en werk te balanceren en was onbewust altijd op zoek naar een beter en fijner leven. Ergens diep van binnen was ik doodongelukkig, mijn levensvonk was gedoofd! Niet dat ik me daar op dat moment bewust van was. Ik dacht destijds werkelijk dat dat het echte leven was.

Totdat ik begon met hyperventileren. Dat was de eerste keer in mijn leven dat ik mij bewust werd dat ik de controle over mijn leven echt kwijt kon raken. Uiteindelijk heeft deze ervaring mij veel gebracht want het was ook de aanzet om mij te leren verbinden met de allerbelangrijkste tool in mijn leven ‘mijn ademhaling’ waardoor ik leerde om weer te verbinden met mijn gevoel.

Niet lang daarna liet ik mezelf voor het eerst in mijn leven masseren. Tijdens het masseren voelde ik ineens vanuit het niets een stroom van emotie omhoogkomen. Ik was totaal verrast dat aanraking zoveel los kon maken. Wow mijn lichaam gaf mij een aanwijzing….mijn lichaam leerde mij opnieuw om weer te voelen.

Persoonlijke ontwikkeling

Toen ik mij in dezelfde tijd ging interesseren in persoonlijke ontwikkeling en op zoek ging naar antwoorden op levensvragen zoals: wie ben ik eigenlijk en wat kom ik hier op deze aarde doen kwam ik door een aantal therapeutische sessies erachter dat mijn hart was bevroren en dat ik als klein meisje de deur naar mijn gevoelswereld had afgesloten. Ik leefde met de overtuiging: Ik ben sterk, ik doe het alleen, ik moet voor iedereen zorgen en ik stop met voelen want voelen doet zo’n pijn!

Door af te stemmen op het waarom van deze overtuiging, deze te herkennen en te accepteren leerde ik stapje voor stapje met liefdevolle aandacht mezelf te helen en kwam ik terug in mijn kracht en ging de deur naar mijn gevoelswereld steeds verder open. Wat mij daarbij echt heeft geholpen is het blijven herhalen van affirmaties zoals: ik ben het waard om hulp te ontvangen, ik ben goed zoals ik ben en ik ben oneindige liefde.

En deze liefde vertelde mij dat ik alle aspecten van mezelf, ook de minder leuke en vervelende kanten, ‘gewoon’ mag accepteren. Dat was een gigantische eyeopener want door juist te accepteren dat ik een controlefreak ben en zeker ook perfectionistisch, ontstond er veel meer rust. De strijd was gestreden en het roer ging om!

Ik begon mezelf aardig te vinden en voelde steeds meer affectie voor mijzelf en verbond me steeds meer met de fijne en dierbare herinneringen uit mijn leven.

Eigen opleidingsinstituut

Er kwamen andere mensen op mijn pad en in 2007 ging mijn grote wens in vervulling: Een eigen opleidingsinstituut waarin ik coaches mocht gaan opleiden vanuit een holistische visie. Omdat er zoveel behoefte is aan goed opgeleide coaches die niet alleen naar het mentale aspect van de mens kijken maar ook naar de emotionele, fysieke, energetische en zielsgebieden van de mens.

Bij de opleidingen die de Academie aanbied verzorg ik de lessen persoonlijke ontwikkeling. Zodat deelnemers ook zichzelf leren kennen en leren accepteren. Om te gaan vertrouwen op hun gevoel en van daaruit hun werk te gaan doen. Ik maak daarbij gebruik van een door mijzelf ontwikkelde Liefdevol Leven methode. Deze methode bestaat uit een online programma, een handboek en een kaartspel.

Benieuwd wat de andere coaches te vertellen hebben?

Digitale brochure aanvragen

Door dit formulier te in te vullen en te verzenden ontvang je de brochure voor de opleiding Systemisch werken/Familieopstellingen binnen enkele minuten in jouw mailbox.

Velden met een * zijn verplicht.