Millie van der Heijden

Docent voeding, beweging en gedrag

Ik werk als vitaliteits- en leefstijlcoach vanuit mijn eigen praktijk ‘Een Goed Leven’. Daar begeleid ik mensen naar een gezonder, gelukkiger en zinvoller leven. Gezond eten, goed bewegen én voldoende ontspannen staan hierbij centraal. Dat doe ik via één op één coaching en middels het geven van trainingen en workshops. Zowel voor particulieren als bedrijven.

millie-van-der-heijden

Mijn opleidingen

Een aantal jaren geleden heb ik de opleiding WellnessCoaching (tegenwoordig Holistisch Coachen), Vital Life Coaching en de HBO Medische Basiskennis bij de Academie gevolgd. Daarnaast heb ik een opleiding Functioneel Voeden en Klinische Psychoneuroimmunologie gedaan. Waardoor ik zowel zieke, als niet zieke mensen kan begeleiden op het gebied van voeding. Omdat ik ook veel sporters begeleid, heb ik een aanvullende opleiding Sport en Voeding gevolgd. Voedingsadvies voor sporters is een heel specifieke discipline en vraagt dus ook om specifieke kennis. Op het gebied van coaching heb ik verschillende opleidingen gedaan om ook bedrijven te kunnen begeleiden naar een vitalere organisatie (onder andere ArboVitaal en Systeem-opstellingen).

Achtergrond

Ik heb een bedrijfskundige achtergrond en ben 20 jaar werkzaam geweest als marketing- en communicatieadviseur. Dat lijkt een hele andere discipline, maar ook daar hield ik mij bezig met gedragsveranderingsvraagstukken.

Veranderen is lastig

We willen als mens van nature niet veranderen. We houden graag (onbewust) vast aan het bekende. Er zit een hele wereld achter, waarom we doen wat we doen. Mensen begeleiden naar een gezond eetpatroon is ook meer dan alleen maar een goed voedingsadvies geven. Het gaat vooral over het waarom het zo lastig is om het te veranderen of vol te houden.

In mijn lessen gaat het dan ook niet alleen over voeding, maar ook over hoe je mensen kunt bewegen naar een gezonde(re) levensstijl. Naast alle noodzakelijke kennis over gezonde voeding is er dus ook aandacht voor hoe je mensen kunt begeleiden in gedragsverandering. Natuurlijk ga ik het hebben over koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines & mineralen, calorieën, glycemische index, BMI, BMR, bloedsuikerspiegel en e-nummers, etc. Maar altijd in combinatie met een stukje persoonlijke coaching om leefstijlverandering in gang te zetten en vooral vol te houden. Dan is gedegen kennis van voeding een vereiste, maar is goede coaching de manier om blijvend resultaat te boeken bij je cliënten.

Ik maak in mijn lessen veel gebruik van bestaande klantsituaties en het geleerde wordt direct in praktijk gebracht door vanaf les één met proefcliënten aan de slag te gaan.

Benieuwd wat de andere coaches te vertellen hebben?

Digitale brochure aanvragen

Door dit formulier te in te vullen en te verzenden ontvang je de brochure voor de opleiding Systemisch werken/Familieopstellingen binnen enkele minuten in jouw mailbox.

Velden met een * zijn verplicht.