Holistische NLP Master Practitioner

Eindelijk is hij er! De Holistische NLP Master Practitioner opleiding. Uniek in Nederland!
Heb je al een geaccrediteerde NLP Practitioner opleiding gevolgd en ben je toe aan een inspirerend vervolg?
Volg dan de Holistische NLP Master Practitioner. Een opleiding met veel verdieping op de belangrijkste NLP-onderwerpen én op de vijf holistische niveaus. En wat dacht je van fascinerende onderwerpen zoals hypnose, de Disney strategie en quantum linguïstiek? Tools en technieken die je direct in jouw dagelijkse praktijk kunt inzetten. Voor jouw verdere persoonlijke ontwikkeling en groei.

Alles over deze opleiding

Druk op één van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie

Word een Master in het Neuro Linguïstisch Programmeren!

Als je al de opleiding tot NLP Practitioner achter de rug hebt, weet je hoe verrijkend deze nieuwe kennis over jouw communicatie en jouw interactie met anderen is. ‘Mindblowing’ horen we vaak terug van onze deelnemers die deze opleiding volgen. En terecht, want vanaf dag 1 dat je een NLP opleiding volgt, kan je alles toepassen in de praktijk. En dat merk je direct. Trouwens, jouw omgeving ook want die ervaren hoe jij effectiever gesprekken voert, meer empathisch reageert op wat er om je heen gebeurt en meer praat over en stilstaat bij je eigen ervaringen en gevoelens.

Neuro Linguïstisch Programmeren, kortweg NLP, leidt tot veel meer begrip voor elkaar en een veel effectievere communicatie. Dus minder misverstanden, minder het gevoel hebben dat je niet begrepen wordt en tegelijkertijd meer focus en doelgericht zijn, positiever in het leven staan en het gevoel hebben dat je meer gebruik maakt van jouw unieke zelf en de talenten die jij in je hebt.

Vanuit onze Holistische benadering omarmen wij het NLP-gedachtengoed vooral omdat het zo’n constructieve en positieve mensbenadering heeft. Niet op zoek naar wat er mis gaat maar vooral naar wat er goed gaat en wat er wél kan. Onze vijf holistische invalshoeken sluiten hier naadloos op aan. En verdiepen tegelijkertijd de beleving op het mentale, het emotionele, het fysieke en het energetische welbevinden van mensen plus de behoefte aan zingeving die wij allemaal kennen. Een unieke combinatie dus die jou als mens écht verder helpt. Met trots presenteren dan ook het vervolg op onze holistische variant op de klassieke NLP-Practitioner opleiding: de Holistische NLP Master Practitioner!

De opleiding Holistische NLP Master Practitioner is een volledig geaccrediteerde opleiding met 12 lesdagen die je in 10 maanden doorloopt. Naast het volgen van klassikale lessen op onze prachtige leslocatie in Bilthoven, bereid je de lessen voor in onze digitale leeromgeving e-Flow en heb je intervisie met mededeelnemers. Een erg praktische opleiding dus waardoor je met een gerust hart alles wat je leert en ervaart kunt toepassen in je werk of thuis, bij anderen en bij jezelf.
Hoe je dat leert? Allereerst door kennis tot je te nemen in de les. Onze lesgroepen zijn klein, van 6 tot maximaal 12 deelnemers waardoor het contact met de docent en met de mededeelnemers optimaal is. Daarnaast vind je alle lesstof in onze unieke digitale leeromgeving ‘e-Flow’, zowel het schriftelijk lesmateriaal en heel veel lesvideo’s. Dit neem je tot je voorafgaand en na de lesdag. In de les ga je alle nieuwe kennis en vaardigheden oefenen met elkaar en dat herhaal je tijdens intervisie bijeenkomsten. Leren door te ervaren, feedback te ontvangen, door te reflecteren en door ervaringen te delen met elkaar.

Onze insteek in deze opleiding is dat je alles wat je later toepast bij een ander eerst zelf ondergaat. Dat is immers de beste manier om te leren en om alle kennis en vaardigheden die je krijgt aangereikt je eigen te maken. Tegelijkertijd is het daarmee ook een echte ‘boost’ voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Een heel praktische insteek dus zodat je zeker weet dat je alle kennis en ‘tools’ die je krijgt aangereikt niet alleen ‘kent’ maar vooral ook ‘kunt’ toepassen.

Welke kennis en vaardigheden doe je op in deze opleiding Holistische NLP Master Practitioner?

Tijdens het jaar dat je de NLP opleiding tot Practitioner hebt gevolgd, ben je enthousiast geworden over de impact die het toepassen van alle kennis en kunde heeft gehad in jouw leven. Wellicht vraag je je nu dan ook af of dat nog kan worden overtroffen?! Het antwoord is “ja”! Want in deze Master Practitioner staat het verdiepen van wat je nu al kent en kunt centraal. En dus ook weer een verdere verdieping van jouw persoonlijke ontwikkeling, waarbij de holistische invalshoeken jouw bouwstenen in dit ontwikkelproces zijn.

Dit zijn de hoofdonderwerpen van de opleiding Holistische NLP Master Practitioner:

NLP Communicatiemodel:
Vanuit dit model weten we dat alle informatie die tot ons komt, gefilterd wordt via de hoofdfilters Generaliseren, Vervormen en Weglaten. In de Master gaan we onder andere kijken naar de subfilters. Die gaan over hoe we vervormen, generaliseren en weglaten. En ook dat doen we allemaal op onze eigen unieke manier.
De subfilters gaan over: tijd, ruimte, materie, energie, herinneringen, emoties, beslissingen en overtuigingen.
Ze gaan ook over:

 • taal (quantum linguïstiek, sleight of mouth)
 • metaprogramma’s (de kern van jouw ‘besturingsprogramma’)
 • normen, waarden, attitudes en alles wat daarmee samen hangt.

NLP Coachingmodel:
Wanneer je merkt dat je vast zit in een negatief patroon, helpt dit model bij het losmaken cq. oprekken van je huidige model van de wereld, zodat er ruimte en flexibiliteit ontstaat voor positieve beweging, naar een vernieuwd model van de wereld.

NLP Modellingsmodel:
NLP is ontstaan vanuit de fascinatie en nieuwsgierigheid van Richard Bandler en John Grinder naar de achtergrond van het succes van succesvolle mensen. Door het observeren en analyseren van deze mensen kwamen zij erachter uit welke elementen dit succes bestaat. Vanuit het modellingsmodel ga je excellent gedrag, dat je bewondert in iemand uit jouw omgeving, observeren en analyseren. Vanuit de gedachte: “wanneer jij iets goed kunt, kan ik dat -versneld- van jou leren.”

Dit alles geeft volop de ruimte om NLP te bekijken vanuit de 5 holistische invalshoeken. Want waar we vanuit NLP al veel bezig zijn met hoe we denken en voelen en welke invloed dat heeft op ons lichamelijk welbevinden, worden we bij de Academie voor Holistisch Coachen écht enthousiast wanneer we dit samen kunnen brengen in een energetisch veld, waar woorden soms tekort schieten. En wanneer je als onderdeel van dat energetisch veld kunt gaan voelen en ervaren welke bijdrage jij geeft aan het grotere geheel, dan is de holistische cirkel rond.

Waarom volg je deze opleiding bij de Academie voor Holistisch Coachen?

De Academie voor Holistisch Coachen bestaat al ruim 16 jaar. En in die 16 jaar hebben wij duizenden deelnemers mogen begeleiden in hun ontwikkeling tot coach en expert in het begeleiden van anderen. Vanuit de droom dat onze deelnemers op hun beurt ook weer anderen zullen begeleiden naar meer innerlijk welbevinden en een gelukkiger leven.
Wij dragen onze holistische benadering niet alleen in onze naam, het komt terug in alles wat wij doen. Wij zoeken de verdieping bij alles wat wij doen. Op mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch gebied. En zoeken naar groei in bewustwording en zin-geving in ons dagelijks leven. Spreekt je deze holistische, brede mensgerichte benadering aan? Dan zit je dus goed bij ons als jouw opleider!
Al onze opleidingen worden geaccrediteerd door onafhankelijke externe instanties. Dat zorgt er voor dat jij weet dat de opleiding die je bij ons volgt voldoet aan de kwaliteitsnormen die daarvoor zijn opgesteld. En dat onze Academie als opleidingsinstituut een betrouwbare kwaliteitspartner is in jouw ontwikkeling en groei.
De opleiding Holistische NLP Master Practitioner is nationaal geaccrediteerd door de NVNLP en internationaal door de de ABNLP.
Je volgt de opleiding op onze vestiging in Bilthoven, middenin in de natuur met een fantastische sfeer en goed bereikbaar voor iedereen.

Inhoud opleiding Holistische NLP-Practitioner

De opleiding Holistische NLP-Practitioner bestaat uit 12 lesdagen waarin de volgende onderwerpen aan de orde komen:

Metaprogramma’s

De metaprogramma’s maken onderdeel uit van de subfilters en geven inzicht in, waarom mensen doen wat ze doen. Onze metaprogramma’s zijn wat ons uniek maakt. Je eigen interne besturingsprogramma wat diep in ieders onbewuste zit. Inzicht tot op zielsniveau in zowel je eigen wereldmodel als dat van de ander!

De basis van de metaprogramma’s ligt in het werk van Carl Jung. Tad James heeft hier een verfijning op gemaakt in een model dat met behulp van hele simpele vragen, die je in een normaal gesprek aan iemand kunt stellen, heel snel een beeld kunt vormen van de persoon die tegenover je zit.

Quantum Linguïstiek

In onze taal redeneren we meestal 2 dimensionaal, vaak te herkennen aan Oorzaak-Gevolg patronen of Complexe Equivalenties: Gisteravond ging ik laat naar bed en nu ben ik moe. Het één is het gevolg van het ander; 2 dimensionaal. In de quantum linguïstiek zetten we dit denkpatroon op zijn kop en kijken we multi dimensionaal. Op deze manier kunnen we vaste denkpatronen doorbreken, voor maximale flexibiliteit!

Waarden, Normen, Overtuigingen, Attitudes

Waarden, normen, overtuigingen en attitudes, we kennen en hebben ze allemaal. Deze maken onderdeel uit van onze subfilters. Ze bepalen voor een groot deel hoe we de informatie die tot ons komt Vervormen, Generaliseren en Weglaten. Wat is voor jou belangrijk in een bepaalde context? Dat bepaalt waar jij je focus en energie op richt. Én hoe je jouw interne representatie over een gebeurtenis neurologisch opslaat. Inzicht in jouw waarden, normen, overtuigingen en attitudes maken je flexibeler in je contact met mensen en geven je een mooie spiegel waarom je doet wat je doet. Dit inzicht geeft ons ook de mogelijkheid dingen te veranderen, waar ze nog niet optimaal werken. Zodat je weer flexibeler wordt.

Hypnose

Wanneer we het in NLP over hypnose hebben, gaat het vaak over het werk van Milton Erickson, de meest succesvolle hypnotherapeut van zijn tijd. In de holistische NLP Master kijken we verdiepend naar zijn werk en ontdekken we ook andere manieren van hypnose en wat dit jou oplevert. Echt een verrijking dus en een extra ‘plus’ als je dit vergelijkt met het reguliere NLP Master programma dat je bij andere instituten krijgt aangeboden.

Verdieping op het werk van Robert Dilts

Robert Dilts is heel belangrijk voor de doorontwikkeling van NLP. Naast de verdieping van de neurologische niveaus van Gregory Bateson, doet hij veel met het energetisch veld op identiteits- en spiritueel niveau en de taalpatronen in de Sleight of Mouth. Dit komt allemaal langs in de Holistische NLP Master.

Verdieping op de NLP practitioner stof

Onderwerpen als submodaliteiten (belief change), strategieën (veranderen) en leerstijlen (opdeling kwadranten) komen terug in de Master voor meer verdieping en integratie.

En nog heel veel meer onderwerpen:

We noemen er hier een paar:

 • Disney strategie
 • Satir categorieën
 • Law of Atraction
 • Ambivalentiemodel.

Een schat aan kennis, informatie en vaardigheden die je in 10 maanden tijd krijgt aangereikt en waar je vanaf lesdag 1 praktisch mee aan de slag gaat. Zodat jij de Master Practitioner wordt waar je naar uitkijkt!

Ook kan je 2 avondlessen Ondernemersvaardigheden volgen, live via internet. Tijdens deze lessen bereid je je voor op jouw toekomstig ondernemerschap, als je hier belangstelling voor hebt. Alle aspecten van het voeren van een eigen praktijk komen daarbij aan de orde en je maakt gebruik van alle praktijkervaringen die de docenten van de Academie hebben verzameld. Met als eindresultaat: jouw eigen bedrijfsplan.

Tijdens de opleiding maak je gebruik van onze digitale leeromgeving ‘e-Flow’ waar je, naast het schriftelijke lesmateriaal, lesvideo’s aantreft die jou ondersteunen bij het leren en ‘eigen maken’ van de lesstof. Dit alles kan je zo vaak en waar je maar wilt terugkijken. Ook ben je in deze leeromgeving in contact met jouw mededeelnemers en docenten van de opleiding en maak je 2 keer een tussentijdse multiple choice toets over de lesstof.
Tijdens de lesdagen ligt de nadruk op het stellen van vragen, het oefenen van vaardigheden en technieken en het uitwisselen van ervaringen met elkaar.

Tijdens de afsluitende lesdag van de opleiding Holistische NLP Master Practitioner presenteer je jouw praktijkopdracht. Na het behalen van de tussentijdse toetsen en de praktijkopdracht ontvang je het diploma Holistische NLP Master Practitioner. Dit diploma is geaccrediteerd door de NVNLP en de ABNLP.

DocentAngela Steemers

Start zondag 3 maart2024 – Bilthoven

Holistische NLP Master Practitioner 10 start zondag 3 maart 2024

Lesdagen: 3 maart 2024, 17 maart 2024, 21 april 2024, 26 mei 2024, 9 juni 2024, 7 juli 2024, 1 september 2024, 15 september 2024, 6 oktober 2024, 10 november 2024, 24 november 2024, 15 december 2024.

Studiekosten

Kosten voor de opleiding Holistische NLP-Practitioner zijn € 3.695,-.
Je kunt de studiekosten voor deze opleiding op verschillende manieren betalen:

In één keer € 3.395,-. Je ontvangt dan een korting van € 300,-.
In vier termijnen van € 923,75. Totale bedrag is € 3.695,-.
In tien termijnen van € 399,50,-. Totale bedrag is € 3.995,-.

De studiekosten zijn:

 • inclusief 12 lesdagen
 • inclusief koffie en thee
 • inclusief toegang tot onze digitale leeromgeving ‘e-Flow’
 • inclusief studiebegeleiding
 • inclusief examenkosten
 • exclusief verplichte studieboeken, totaal 3 stuks, ongeveer € 100.

Maximaal aantal mensen in een groep: 12
Minimaal aantal mensen in een groep: 6

Vergoeding door derden
In veel gevallen is het deelnemers gelukt de opleiding vergoed te krijgen door de werkgever of het UWV.

BTW
Vanaf 15 november 2010 is de Academie voor Holistisch Coachen opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat wij BTW vrijgesteld zijn.

Studiebelasting

Gemiddelde studiebelasting van de opleiding Holistische NLP Master Practitioner is 8 uur per week en is als volgt opgebouwd:

Contactdagen docent en student:
12 dagen in 10 maanden
(optioneel) 2 online avondlessen Ondernemersvaardigheden.

Lestijden en locatie
Van 09.30 uur tot 17.00 uur in Bilthoven.

Voorbereiden lesdag 
Bestuderen bijbehorende lesvideo’s voorafgaand aan de lesdag, beantwoorden van studievragen en lezen schriftelijk lesmateriaal.

Maken tussentijdse toetsen
Tijdens de opleiding maak je 2 tussentijdse toetsen over de lesstof. Dit zijn elektronische toetsen die je in e-Flow maakt.

Te lezen:
3 boeken gedurende de opleiding (achtergrondliteratuur).

Verslagen schrijven:
Na elke lesdag schrijf je een reflectieverslag aan de hand van een format dat je in e-Flow aantreft.

Intervisiegroepen:
5 invervisie bijeenkomsten van 3 uur

Aanwezigheid lessen:
Minimaal 90% van de lessen.

Toelatingseisen en inschrijving
Als student moet je het niveau van de opleiding kunnen volgen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er is daarom minimaal een MBO+ niveau vooropleiding vereist. Heb je hier vragen over, neem dan contact op met Mark van Riel via markvanriel@holistischcoachen.nl.

Een actuele of recente psychiatrische aandoening is een contra-indicatie. Je kunt je rechtstreeks inschrijven voor deze opleiding. Of een individueel kennismakingsgesprek aanvragen met Mark van Riel via markvanriel@holistischcoachen.nl.

Studiebelasting in ECTS: 15

 

Opleidingsniveau

De opleiding Holistische NLP-Practitioner is een opleiding op HBO niveau. Om de opleiding goed te kunnen volgen betekent dit dat deelnemers aan deze opleiding een vooropleiding op minimaal MBO+ niveau hebben afgerond. Het opleidingsniveau is vastgesteld door accreditatie organisatie KTNO.

Accreditaties

De Nederlandse Vereniging van NLP (NVNLP) is de grootste en oudste NLP–belangenvereniging van Nederland. De NVNLP heeft als doel de kennis over en kwaliteit van NLP te bevorderen. Het stelt nadrukkelijke kwaliteitseisen aan de NLP instituten voor wat betreft het NLP opleidingscurriculum en ook de didactische vorm waarin de NLP opleidingen worden gegeven. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat onze NLP opleiding een hoog niveau heeft. Daarnaast is jouw certificaat erkend door de NLP instituten die aangesloten zijn bij de NVNLP.

De opleiding Holistisch NLP Master Practitioner is geaccrediteerd door de ABNLP, de wereldwijde organisatie voor NLP. Hierdoor ben je verzekerd van een hoog niveau van onze NLP opleiding. Daarnaast is jouw diploma Holistische NLP Master Practitioner nationaal en internationaal erkend.

Vanaf de start van de Academie voor Holistisch Coachen in 2007 mogen wij het keurmerk van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) voeren. In dit register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Met deze inschrijving voldoen wij officieel aan de strenge kwaliteitscodes en -normen die hierbij worden gehanteerd omtrent betrouwbaarheid, vertrouwelijkheid en persoonsgegevens. Dit betekent een officiële erkenning van onze opleiding en bevestigt de hoge vakinhoudelijke kwaliteit, begeleiding en service.

NRTO

De Academie voor Holistisch Coachen is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, de NRTO. Dit is de brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsinstituten in Nederland en is o.a. gericht op het bewaken van de kwaliteit en professionaliteit van opleidingen. Het lidmaatschap en keurmerk van de NRTO geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij hun keuze voor de Academie voor Holistisch Coachen als opleider.
Wij conformeren ons aan de door de NRTO opgestelde Algemene voorwaarden die in overleg met de Consumentenbond tot stand zijn gekomen, met de Gedragscode en met de Klachtenprocedure (op te vragen via info@holistischcoachen.nl). Tevens zijn wij als lid van de NRTO aangesloten bij de Geschillencommissie Consumenten.

Word een Master in het Neuro Linguïstisch Programmeren!

Als je al de opleiding tot NLP Practitioner achter de rug hebt, weet je hoe verrijkend deze nieuwe kennis over jouw communicatie en jouw interactie met anderen is. ‘Mindblowing’ horen we vaak terug van onze deelnemers die deze opleiding volgen. En terecht, want vanaf dag 1 dat je een NLP opleiding volgt, kan je alles toepassen in de praktijk. En dat merk je direct. Trouwens, jouw omgeving ook want die ervaren hoe jij effectiever gesprekken voert, meer empathisch reageert op wat er om je heen gebeurt en meer praat over en stilstaat bij je eigen ervaringen en gevoelens.

Neuro Linguïstisch Programmeren, kortweg NLP, leidt tot veel meer begrip voor elkaar en een veel effectievere communicatie. Dus minder misverstanden, minder het gevoel hebben dat je niet begrepen wordt en tegelijkertijd meer focus en doelgericht zijn, positiever in het leven staan en het gevoel hebben dat je meer gebruik maakt van jouw unieke zelf en de talenten die jij in je hebt.

Vanuit onze Holistische benadering omarmen wij het NLP-gedachtengoed vooral omdat het zo’n constructieve en positieve mensbenadering heeft. Niet op zoek naar wat er mis gaat maar vooral naar wat er goed gaat en wat er wél kan. Onze vijf holistische invalshoeken sluiten hier naadloos op aan. En verdiepen tegelijkertijd de beleving op het mentale, het emotionele, het fysieke en het energetische welbevinden van mensen plus de behoefte aan zingeving die wij allemaal kennen. Een unieke combinatie dus die jou als mens écht verder helpt. Met trots presenteren dan ook het vervolg op onze holistische variant op de klassieke NLP-Practitioner opleiding: de Holistische NLP Master Practitioner!

De opleiding Holistische NLP Master Practitioner is een volledig geaccrediteerde opleiding met 12 lesdagen die je in 10 maanden doorloopt. Naast het volgen van klassikale lessen op onze prachtige leslocatie in Bilthoven, bereid je de lessen voor in onze digitale leeromgeving e-Flow en heb je intervisie met mededeelnemers. Een erg praktische opleiding dus waardoor je met een gerust hart alles wat je leert en ervaart kunt toepassen in je werk of thuis, bij anderen en bij jezelf.
Hoe je dat leert? Allereerst door kennis tot je te nemen in de les. Onze lesgroepen zijn klein, van 6 tot maximaal 12 deelnemers waardoor het contact met de docent en met de mededeelnemers optimaal is. Daarnaast vind je alle lesstof in onze unieke digitale leeromgeving ‘e-Flow’, zowel het schriftelijk lesmateriaal en heel veel lesvideo’s. Dit neem je tot je voorafgaand en na de lesdag. In de les ga je alle nieuwe kennis en vaardigheden oefenen met elkaar en dat herhaal je tijdens intervisie bijeenkomsten. Leren door te ervaren, feedback te ontvangen, door te reflecteren en door ervaringen te delen met elkaar.

Onze insteek in deze opleiding is dat je alles wat je later toepast bij een ander eerst zelf ondergaat. Dat is immers de beste manier om te leren en om alle kennis en vaardigheden die je krijgt aangereikt je eigen te maken. Tegelijkertijd is het daarmee ook een echte ‘boost’ voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Een heel praktische insteek dus zodat je zeker weet dat je alle kennis en ‘tools’ die je krijgt aangereikt niet alleen ‘kent’ maar vooral ook ‘kunt’ toepassen.

Welke kennis en vaardigheden doe je op in deze opleiding Holistische NLP Master Practitioner?

Tijdens het jaar dat je de NLP opleiding tot Practitioner hebt gevolgd, ben je enthousiast geworden over de impact die het toepassen van alle kennis en kunde heeft gehad in jouw leven. Wellicht vraag je je nu dan ook af of dat nog kan worden overtroffen?! Het antwoord is “ja”! Want in deze Master Practitioner staat het verdiepen van wat je nu al kent en kunt centraal. En dus ook weer een verdere verdieping van jouw persoonlijke ontwikkeling, waarbij de holistische invalshoeken jouw bouwstenen in dit ontwikkelproces zijn.

Dit zijn de hoofdonderwerpen van de opleiding Holistische NLP Master Practitioner:

NLP Communicatiemodel:
Vanuit dit model weten we dat alle informatie die tot ons komt, gefilterd wordt via de hoofdfilters Generaliseren, Vervormen en Weglaten. In de Master gaan we onder andere kijken naar de subfilters. Die gaan over hoe we vervormen, generaliseren en weglaten. En ook dat doen we allemaal op onze eigen unieke manier.
De subfilters gaan over: tijd, ruimte, materie, energie, herinneringen, emoties, beslissingen en overtuigingen.
Ze gaan ook over:

 • taal (quantum linguïstiek, sleight of mouth)
 • metaprogramma’s (de kern van jouw ‘besturingsprogramma’)
 • normen, waarden, attitudes en alles wat daarmee samen hangt.

NLP Coachingmodel:
Wanneer je merkt dat je vast zit in een negatief patroon, helpt dit model bij het losmaken cq. oprekken van je huidige model van de wereld, zodat er ruimte en flexibiliteit ontstaat voor positieve beweging, naar een vernieuwd model van de wereld.

NLP Modellingsmodel:
NLP is ontstaan vanuit de fascinatie en nieuwsgierigheid van Richard Bandler en John Grinder naar de achtergrond van het succes van succesvolle mensen. Door het observeren en analyseren van deze mensen kwamen zij erachter uit welke elementen dit succes bestaat. Vanuit het modellingsmodel ga je excellent gedrag, dat je bewondert in iemand uit jouw omgeving, observeren en analyseren. Vanuit de gedachte: “wanneer jij iets goed kunt, kan ik dat -versneld- van jou leren.”

Dit alles geeft volop de ruimte om NLP te bekijken vanuit de 5 holistische invalshoeken. Want waar we vanuit NLP al veel bezig zijn met hoe we denken en voelen en welke invloed dat heeft op ons lichamelijk welbevinden, worden we bij de Academie voor Holistisch Coachen écht enthousiast wanneer we dit samen kunnen brengen in een energetisch veld, waar woorden soms tekort schieten. En wanneer je als onderdeel van dat energetisch veld kunt gaan voelen en ervaren welke bijdrage jij geeft aan het grotere geheel, dan is de holistische cirkel rond.

Waarom volg je deze opleiding bij de Academie voor Holistisch Coachen?

De Academie voor Holistisch Coachen bestaat al ruim 16 jaar. En in die 16 jaar hebben wij duizenden deelnemers mogen begeleiden in hun ontwikkeling tot coach en expert in het begeleiden van anderen. Vanuit de droom dat onze deelnemers op hun beurt ook weer anderen zullen begeleiden naar meer innerlijk welbevinden en een gelukkiger leven.
Wij dragen onze holistische benadering niet alleen in onze naam, het komt terug in alles wat wij doen. Wij zoeken de verdieping bij alles wat wij doen. Op mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch gebied. En zoeken naar groei in bewustwording en zin-geving in ons dagelijks leven. Spreekt je deze holistische, brede mensgerichte benadering aan? Dan zit je dus goed bij ons als jouw opleider!
Al onze opleidingen worden geaccrediteerd door onafhankelijke externe instanties. Dat zorgt er voor dat jij weet dat de opleiding die je bij ons volgt voldoet aan de kwaliteitsnormen die daarvoor zijn opgesteld. En dat onze Academie als opleidingsinstituut een betrouwbare kwaliteitspartner is in jouw ontwikkeling en groei.
De opleiding Holistische NLP Master Practitioner is nationaal geaccrediteerd door de NVNLP en internationaal door de de ABNLP.
Je volgt de opleiding op onze vestiging in Bilthoven, middenin in de natuur met een fantastische sfeer en goed bereikbaar voor iedereen.

Inhoud opleiding Holistische NLP-Practitioner

De opleiding Holistische NLP-Practitioner bestaat uit 12 lesdagen waarin de volgende onderwerpen aan de orde komen:

Metaprogramma’s

De metaprogramma’s maken onderdeel uit van de subfilters en geven inzicht in, waarom mensen doen wat ze doen. Onze metaprogramma’s zijn wat ons uniek maakt. Je eigen interne besturingsprogramma wat diep in ieders onbewuste zit. Inzicht tot op zielsniveau in zowel je eigen wereldmodel als dat van de ander!

De basis van de metaprogramma’s ligt in het werk van Carl Jung. Tad James heeft hier een verfijning op gemaakt in een model dat met behulp van hele simpele vragen, die je in een normaal gesprek aan iemand kunt stellen, heel snel een beeld kunt vormen van de persoon die tegenover je zit.

Quantum Linguïstiek

In onze taal redeneren we meestal 2 dimensionaal, vaak te herkennen aan Oorzaak-Gevolg patronen of Complexe Equivalenties: Gisteravond ging ik laat naar bed en nu ben ik moe. Het één is het gevolg van het ander; 2 dimensionaal. In de quantum linguïstiek zetten we dit denkpatroon op zijn kop en kijken we multi dimensionaal. Op deze manier kunnen we vaste denkpatronen doorbreken, voor maximale flexibiliteit!

Waarden, Normen, Overtuigingen, Attitudes

Waarden, normen, overtuigingen en attitudes, we kennen en hebben ze allemaal. Deze maken onderdeel uit van onze subfilters. Ze bepalen voor een groot deel hoe we de informatie die tot ons komt Vervormen, Generaliseren en Weglaten. Wat is voor jou belangrijk in een bepaalde context? Dat bepaalt waar jij je focus en energie op richt. Én hoe je jouw interne representatie over een gebeurtenis neurologisch opslaat. Inzicht in jouw waarden, normen, overtuigingen en attitudes maken je flexibeler in je contact met mensen en geven je een mooie spiegel waarom je doet wat je doet. Dit inzicht geeft ons ook de mogelijkheid dingen te veranderen, waar ze nog niet optimaal werken. Zodat je weer flexibeler wordt.

Hypnose

Wanneer we het in NLP over hypnose hebben, gaat het vaak over het werk van Milton Erickson, de meest succesvolle hypnotherapeut van zijn tijd. In de holistische NLP Master kijken we verdiepend naar zijn werk en ontdekken we ook andere manieren van hypnose en wat dit jou oplevert. Echt een verrijking dus en een extra ‘plus’ als je dit vergelijkt met het reguliere NLP Master programma dat je bij andere instituten krijgt aangeboden.

Verdieping op het werk van Robert Dilts

Robert Dilts is heel belangrijk voor de doorontwikkeling van NLP. Naast de verdieping van de neurologische niveaus van Gregory Bateson, doet hij veel met het energetisch veld op identiteits- en spiritueel niveau en de taalpatronen in de Sleight of Mouth. Dit komt allemaal langs in de Holistische NLP Master.

Verdieping op de NLP practitioner stof

Onderwerpen als submodaliteiten (belief change), strategieën (veranderen) en leerstijlen (opdeling kwadranten) komen terug in de Master voor meer verdieping en integratie.

En nog heel veel meer onderwerpen:

We noemen er hier een paar:

 • Disney strategie
 • Satir categorieën
 • Law of Atraction
 • Ambivalentiemodel.

Een schat aan kennis, informatie en vaardigheden die je in 10 maanden tijd krijgt aangereikt en waar je vanaf lesdag 1 praktisch mee aan de slag gaat. Zodat jij de Master Practitioner wordt waar je naar uitkijkt!

Ook kan je 2 avondlessen Ondernemersvaardigheden volgen, live via internet. Tijdens deze lessen bereid je je voor op jouw toekomstig ondernemerschap, als je hier belangstelling voor hebt. Alle aspecten van het voeren van een eigen praktijk komen daarbij aan de orde en je maakt gebruik van alle praktijkervaringen die de docenten van de Academie hebben verzameld. Met als eindresultaat: jouw eigen bedrijfsplan.

Tijdens de opleiding maak je gebruik van onze digitale leeromgeving ‘e-Flow’ waar je, naast het schriftelijke lesmateriaal, lesvideo’s aantreft die jou ondersteunen bij het leren en ‘eigen maken’ van de lesstof. Dit alles kan je zo vaak en waar je maar wilt terugkijken. Ook ben je in deze leeromgeving in contact met jouw mededeelnemers en docenten van de opleiding en maak je 2 keer een tussentijdse multiple choice toets over de lesstof.
Tijdens de lesdagen ligt de nadruk op het stellen van vragen, het oefenen van vaardigheden en technieken en het uitwisselen van ervaringen met elkaar.

Tijdens de afsluitende lesdag van de opleiding Holistische NLP Master Practitioner presenteer je jouw praktijkopdracht. Na het behalen van de tussentijdse toetsen en de praktijkopdracht ontvang je het diploma Holistische NLP Master Practitioner. Dit diploma is geaccrediteerd door de NVNLP en de ABNLP.

DocentAngela Steemers

Start zondag 3 maart2024 – Bilthoven

Holistische NLP Master Practitioner 10 start zondag 3 maart 2024

Lesdagen: 3 maart 2024, 17 maart 2024, 21 april 2024, 26 mei 2024, 9 juni 2024, 7 juli 2024, 1 september 2024, 15 september 2024, 6 oktober 2024, 10 november 2024, 24 november 2024, 15 december 2024.

Studiekosten

Kosten voor de opleiding Holistische NLP-Practitioner zijn € 3.695,-.
Je kunt de studiekosten voor deze opleiding op verschillende manieren betalen:

In één keer € 3.395,-. Je ontvangt dan een korting van € 300,-.
In vier termijnen van € 923,75. Totale bedrag is € 3.695,-.
In tien termijnen van € 399,50,-. Totale bedrag is € 3.995,-.

De studiekosten zijn:

 • inclusief 12 lesdagen
 • inclusief koffie en thee
 • inclusief toegang tot onze digitale leeromgeving ‘e-Flow’
 • inclusief studiebegeleiding
 • inclusief examenkosten
 • exclusief verplichte studieboeken, totaal 3 stuks, ongeveer € 100.

Maximaal aantal mensen in een groep: 12
Minimaal aantal mensen in een groep: 6

Vergoeding door derden
In veel gevallen is het deelnemers gelukt de opleiding vergoed te krijgen door de werkgever of het UWV.

BTW
Vanaf 15 november 2010 is de Academie voor Holistisch Coachen opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat wij BTW vrijgesteld zijn.

Studiebelasting

Gemiddelde studiebelasting van de opleiding Holistische NLP Master Practitioner is 8 uur per week en is als volgt opgebouwd:

Contactdagen docent en student:
12 dagen in 10 maanden
(optioneel) 2 online avondlessen Ondernemersvaardigheden.

Lestijden en locatie
Van 09.30 uur tot 17.00 uur in Bilthoven.

Voorbereiden lesdag 
Bestuderen bijbehorende lesvideo’s voorafgaand aan de lesdag, beantwoorden van studievragen en lezen schriftelijk lesmateriaal.

Maken tussentijdse toetsen
Tijdens de opleiding maak je 2 tussentijdse toetsen over de lesstof. Dit zijn elektronische toetsen die je in e-Flow maakt.

Te lezen:
3 boeken gedurende de opleiding (achtergrondliteratuur).

Verslagen schrijven:
Na elke lesdag schrijf je een reflectieverslag aan de hand van een format dat je in e-Flow aantreft.

Intervisiegroepen:
5 invervisie bijeenkomsten van 3 uur

Aanwezigheid lessen:
Minimaal 90% van de lessen.

Toelatingseisen en inschrijving
Als student moet je het niveau van de opleiding kunnen volgen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er is daarom minimaal een MBO+ niveau vooropleiding vereist. Heb je hier vragen over, neem dan contact op met Mark van Riel via markvanriel@holistischcoachen.nl.

Een actuele of recente psychiatrische aandoening is een contra-indicatie. Je kunt je rechtstreeks inschrijven voor deze opleiding. Of een individueel kennismakingsgesprek aanvragen met Mark van Riel via markvanriel@holistischcoachen.nl.

Studiebelasting in ECTS: 15

 

Opleidingsniveau

De opleiding Holistische NLP-Practitioner is een opleiding op HBO niveau. Om de opleiding goed te kunnen volgen betekent dit dat deelnemers aan deze opleiding een vooropleiding op minimaal MBO+ niveau hebben afgerond. Het opleidingsniveau is vastgesteld door accreditatie organisatie KTNO.

Accreditaties

De Nederlandse Vereniging van NLP (NVNLP) is de grootste en oudste NLP–belangenvereniging van Nederland. De NVNLP heeft als doel de kennis over en kwaliteit van NLP te bevorderen. Het stelt nadrukkelijke kwaliteitseisen aan de NLP instituten voor wat betreft het NLP opleidingscurriculum en ook de didactische vorm waarin de NLP opleidingen worden gegeven. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat onze NLP opleiding een hoog niveau heeft. Daarnaast is jouw certificaat erkend door de NLP instituten die aangesloten zijn bij de NVNLP.

De opleiding Holistisch NLP Master Practitioner is geaccrediteerd door de ABNLP, de wereldwijde organisatie voor NLP. Hierdoor ben je verzekerd van een hoog niveau van onze NLP opleiding. Daarnaast is jouw diploma Holistische NLP Master Practitioner nationaal en internationaal erkend.

Vanaf de start van de Academie voor Holistisch Coachen in 2007 mogen wij het keurmerk van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) voeren. In dit register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Met deze inschrijving voldoen wij officieel aan de strenge kwaliteitscodes en -normen die hierbij worden gehanteerd omtrent betrouwbaarheid, vertrouwelijkheid en persoonsgegevens. Dit betekent een officiële erkenning van onze opleiding en bevestigt de hoge vakinhoudelijke kwaliteit, begeleiding en service.

NRTO

De Academie voor Holistisch Coachen is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, de NRTO. Dit is de brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsinstituten in Nederland en is o.a. gericht op het bewaken van de kwaliteit en professionaliteit van opleidingen. Het lidmaatschap en keurmerk van de NRTO geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij hun keuze voor de Academie voor Holistisch Coachen als opleider.
Wij conformeren ons aan de door de NRTO opgestelde Algemene voorwaarden die in overleg met de Consumentenbond tot stand zijn gekomen, met de Gedragscode en met de Klachtenprocedure (op te vragen via info@holistischcoachen.nl). Tevens zijn wij als lid van de NRTO aangesloten bij de Geschillencommissie Consumenten.

Academie voor Holistisch Coachen Mark en Marieke

Overtuig jezelf

Maak kennis met de opleiding Holistische NLP Practitioner door deel te nemen aan een gratis introductiewebinar.

Digitale brochure aanvragen

Door dit formulier te in te vullen en te verzenden ontvang je de brochure voor de opleiding Systemisch werken/Familieopstellingen binnen enkele minuten in jouw mailbox.

Velden met een * zijn verplicht.